Home InfoDruštvo Pokretu Tvrđava prete tri kazne u iznosu od 450.000 dinara

Pokretu Tvrđava prete tri kazne u iznosu od 450.000 dinara

Redakcija

Koordinator Pokreta Tvrđava, Nikola Krstić odazvao se pozivu na prvo ročište u Prekršajnom sudu u Smederevu gde je protiv njega započet postupak jer je označen kao organizator protesta u decembru prošle godine. U tri pokrenuta procesa protiv Krstića, zaprećena kazna iznosi 450.000 dinara. Pokret smatra da se ove optužbe pre svega mogu shvatiti kao nastavak pristiska, zastrašivanja, pokušaj finansijskog iscrpljivanja ali i namera da se spreči dalje delovanje ove grupe građana.

„Podsetiću na to da su mnogi građani kao učesnici blokada dobili nalog da plate kazne od 5000 dinara za ometanje saobraćaja. Te sam dobio i ja, ali uz njih i još tri prekršajne prijave, svaka sa zaprećenom kaznom od po 150.000 dinara, zbog, kako se navodi, toga što sam kao organizator protesta bio u obavezi da skupove prijavim. Ponoviću po ko zna koji put, Pokret Tvrđava, ni ja lično, nismo bili organizatori tih okupljanja koja su se istovremeno odvijala po celoj Srbiji, okupljanja su bila spontana. I mi smo to i više nego jasno stavili do znanja pred samu blokadu, pre svega uz napomenu da, iako smatramo da predviđeno mesto za protest nije najpogodnije izabrano, ipak pozivamo na solidarnost i pružamo podršku građanima koji su se odlučili baš za te lokacije i sami se organizovali. Ponoviću još jednom i to da je Pokret Tvrđava do sada organizovao više javnih okupljanja i protesta i da su svi ti događaji bili prijavljeni onako kako procedure nalažu, pre svega zato što poštujemo pravila i upravo zbog toga da ne bimo davali povoda da nas nadležni organi pozivaju na odgovornost. Situacija je sada apsurdna i građani se s razlogom pitaju zašto, od svih mogućih aktera, prekršajne prijave dobija samo koordinator Pokreta Tvrđava. Ja mogu samo da pretpostavim šta to, u očima onih koji ovaj režim štite, Tvrđavu, kao neku posebnu pretnju, odvaja od drugih. Ne vidim drugo logično objašnjenje za ovo što se dešava, ovo je treća prijava protiv nas za svega dva meseca. Mi taj novac, 450.000 dinara nemamo, ali to neće zaustaviti naš rad, ako je to bila namera, da se ovim prijavama finansijski dotuče jedan građanski pokret koji na raploganju ima i više nego skromna sredstva, radije ću otići u zatvor ako treba“ – kazao je Krstić zaključivši na kraju da se ipak nada da će te prijave, uz sve primpremljene dokaze na kraju biti odbačene.

4 comments
1

Slične vesti

4 comments

Bivša Smederevka 25.03.2022 - 15:14

Bez brige! Oni, koji imaju para ( i interesa) da finansiraju nimalo jeftine „akcije“ Pokreta, izdvojiće pare i za ovo. Kad plaćaju „Tvrđavu“, neka izdvoje malo i za državu! Valja se!

Reply
Saša 25.03.2022 - 17:32

Ne plaćaj im ništa Krstiću, nemaju ni jedan dokaz da si ti organizator. Negiraj da si organizator, već samo učesnik kao i svi ostali građani koji su bili na protestu. Tužioci i sudije su najobičnije „krpe“ u rukama vlasti, pa ako te osude na kaznu, ti izaberi zatvor – kad izađeš – bićeš još jači. Problem je što smo i mi kao narod većinski postali „krpe“ – kad bi sad pozvali na protest protiv ovog suludog suđenja ne bi došlo ni 100 ljudi. Zato nam ovaj ološ i klošari na vlasti rade šta hoće.

Reply
Sladjan 26.03.2022 - 23:17

Platices ha ha haaa,imaju tvoji sponzori!!!!!

Reply
Žika 29.03.2022 - 12:29

Kako se raduju botovi raznih fela, što je čovek dobio prekršajnu prijavu ni za šta, tj. da bi mu se onemogućilo da dalje sprovodi svoje akcije. Možda su botovi samo ljubomorni što ti isti sponzori koje pominju – njih ne sponzorišu?! cccc

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!