Home InfoDruštvo Pokret Tvrđava podneo žalbu Ustavnom sudu

Pokret Tvrđava podneo žalbu Ustavnom sudu

by redakcija1

Smederevski Pokret Tvrđava, zajedno sa članovima još pet porodica iz Radinca, Vranova i Ralje, podneo je ustavnu žalbu Ustavnom sudu Republike Srbije.

Na ovaj korak, odlučili su se zbog toga što ni više od godinu dana nakon podnošenja krivične prijave protiv kompanije HBIS zbog zagađenja životne sredine, i dalje nema nikakve reakcije tužilaštva.

Tužilaštvo dugo drži predmet u fazi predistražnog postupka, čak i tu ne koristi sve one mehanizme koji su mu na raspolaganju. Još uvek nije ušlo u dokazni postupak, iako je prema svim zakonima, Tužilaštvu omogućeno da se to sprovede brzo.

Nije saslušan nijedan oštećeni, svedok, veštak niti okrivljeni da bi to odgovaralo standardima koji se vezuju za delotvornu istragu i upravo se traži od Ustavnog suda da utvrdi povredu ovog prava poručuju iz Pokreta Tvrđava.

 

 

Slične vesti

1 comment

Evans 14.09.2023 - 08:14

He he he… pa zar neko stvarno misli da moze da tuzi Kineze!!!.. nase celicne prijatelje!!… ajde more!!!! Bolje bi bilo da se Vranovci pozabave divljom deponijom ko ju su sami napravili i od koje ne moze da se prodje seoskim putem kroz atar!!! Svakodnevno izvesni gospodin zvani Pekmez svojim pocepanim traktorom ide kroz Vranovo i skuplja otpad koji potom odvozi i kipuje gde god stigne, cena mu je vise nego simbolicna, jedno pivo!!!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!