Home Info Počeli Nušićevi dani

Počeli Nušićevi dani

redakcija

U programu 32. festivala "Nušićevi dani", koji su svečano otvoreni sinoć u Centru za kulturu u Smederevu, od 20. do 24. aprila biće izvedeno pet predstava u takmičarskoj selekciji.

Atelje 212 izvešće Nušićevu "Ožalošćenu porodicu", a Narodno pozorište iz Beograda Nušićevog "Narodnog poslanika". Sa dva komada zastupljen je i savremeni autor Vladimir Đurđević. To su "Tri klase i gospođa Nušić" Beogradskog dramskog pozorišta i "Bajka o pozorištu" Zvezdara teatra. U selekciji je i "Veliki talas" Igora Amadeja, koprodukcija Zvezdara teatra i agencija "Impresario" i "Kolona".

Odluke o najboljoj predstavi festivala i najboljem glumačkom ostvarenju doneće žiri čiji su članovi glumci Rada Đuričin i Božidar Stošić i profesor književnosti iz Smedereva Dragoslav Mandić. Biće izabrana i najbolja predstava po oceni publike.
Ovogodišnjoj dobitnici Nušićeve nagrade za životno delo glumcu -komičaru, Radmili Živković priznanje će biti uručeno na završnoj večeri festivala 25. aprila.

"Nušićevi dani" pokrenuti su 1984. godine u čast komediografskog dela Branislava Nušića, koji je detinjstvo i mladost proveo u Smederevu. Od 1990. godine dodeljuje se Nušićeva nagrade za životno delo glumcu-komičaru. Festival je prvi put imao takmičarski karakter 2000. godine.
Pokrovitelji manifestacije su Grad Smederevo i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!