Home InfoSport Pioniri iz Smedereva najuspešniji na Prvenstvu

Pioniri iz Smedereva najuspešniji na Prvenstvu

by redakcija1

Na Prvenstvu Centralne Srbije, u B i C programu, održanom na vazdušnom Strelištu u Sportskom centru Čair u Nišu, najuspešniji su bili pioniri Streljačke družine „Smederevo“.

Obe titule prvaka pojedinačno i ekipno, u disciplini serijska vazdušna puška, i još jedna vicešampionska pojedinačna pripale su našim strelcima.

Nikola Milićević je osvojio zlatnu medalju sa 181 krugom i boljom drugom serijom od klupskog druga Andrije Živkovića. Bronzanu medalju osvojio je Martin Lazarević iz Streljačkog udruženja „Gatos“ iz Lebana sa 179 krugova. Ubedljivo najbolji ekipno su bili naši pioniri sa 532 kruga. Drugo mesto osvojio je Streljački klub „Jagodina 92″ sa 515 krugova, a treće SU „Gatos“ sa 507 krugova.

U istoj disciplini Emilija Martinović je vicešampionka Centralne Srbije sa 185 krugova. Pobedila je Marija Nešić iz SK „Topličanin 1887″ iz Prokuplja sa 188 krugova, a treća je bila Petra Todorović iz SK „Čika Mata“ iz Kragujevca.

Pionirke iz Smedereva ekipno su imale isti ukupan rezultat kao i „Topličanin“, pa je presudila druga serija u kojoj su bolje bile Prokupčanke. Treće ekipno su pionirke „Čika Mate“ sa 524 kruga.

Seniori SK „Heroj Srba“ iz Smedereva su ekipni vicešampion sa 1074 kruga, dok je Novica Petrović osvojio bronzanu medalju sa 368 krugova. Prvaci centralne Srbije su iz SD „Jasenica“ iz Smederevske Palanke sa 1085, a treće mesto je pripalo SK „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 1065 krugova.

Đorđe Rančić iz „Lukanjca“ je prvi sa 372 kruga, Goran Prokić iz „Jasenice“ drugi sa 369 krugova.

Regionalno prvenstvo bilo je kvalifikaciono takmičenje za državno prvenstvo u B i C programu, koje će se ove godine održati na istom mestu 20. i 21. aprila.

Streljačka družina „Smederevo“ brani pojedinačne titule u kategoriji pionira puškom i ekipnu vicešampionki u istoj disciplini.

Pioniri i pionirke takmičiće se serijskom vazdušnom puškom i posle državnog prvenstva u okviru Smederevske školske lige.

Sezona za strelce u razvojnom B programu nastavlja se početkom maja u Novom Sadu, gde će se održati prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u trostavu standardnom vazdušnom puškom.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!