Home InfoDruštvo Performans Pokreta Tvrđava o TNG-u u Smederevu

Performans Pokreta Tvrđava o TNG-u u Smederevu

redakcija

U subotu 5.5.2018. na početku ulice Kralja Petra I, predstavnici Pokreta Tvrđava izveli su mini performans i družili se sa građanima, razgovarajući o jednoj ozbiljnoj situaciji koja se svakodnevno dešava u samom centru grada, a to je transport tečnog naftnog gasa u vagonima. 

"Cilj ovog performansa je da se skrene pažnja građanima Smedereva na permanentnu opasnost koja nam preti od tečnog naftnog gasa. Svakodnevno nam je život ugrožen nepropisnim transportom TNG-a kroz centar grada. Eksplozijom samo jednog vagona bi sve u radijusu od 250m bilo zbrisano sa zemljom, a u radijusu od jednog kilometra bi bili ugroženi životi i imovina građana. U kompoziciji u Smederevu neretko možemo videti i po 15 takvih vagona. Primera sa katastrofalnim ishodom je nebrojano u svetu." – rekao je za SDCafe Nikola Kolja Krstić član Pokreta Tvrđava.

Takođe dodaje: "Ništa manje nije alarmantna situacija sa skladištem za TNG kod Stare železare. To skladište je izgrađeno protivzakonito i van svih procedura. Pokret Tvrđava će u narednom periodu raditi na tome da se ova tema stavi u centar političkog i društvenog diskursa Smedereva."

U razgovoru za SDCafe Krstić je naglasio mogućnost da se 5. juna 2018. godine održi veliki građanski protest u Smederevu oko ove teme, gde bi bili definisani zahtevi koji će biti upućeni gradskoj vlasti.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!