Home Info Pavle Petković sa deset godina prvak Srbije u Sportskom ribolovu!

Pavle Petković sa deset godina prvak Srbije u Sportskom ribolovu!

by redakcija

Pavle Petković, desetogodišnji dečak iz Smedereva, mladi i talentovani član Udruženja sportskih ribolovaca još jednom je potvrdio svoj kvalitet, osvojivši Šampionat koji je minulog vikenda održan u Kladovu.

Minulog vikenda okitio se titulom šampiona Srbije. Svoju dominaciju obezbedio je već posle trećeg kola tako da je četvrto kolo bilo samo formalnost. Mali Pavle je tako posle prošlogodišnje titule vicešampiona i ovogodišnje titule prvaka najavio da Smederevo dobija još jednog kvalitetnog sportskog ribolovca.

– Bio sam najbolji u mojoj kategoriji do 10 godina. U generalnom plasmanu, u svim kategorijama prvog dana sam bio treći, a drugog četvrti. Valentin Kostić, prošlogodišnji svetski prvak, imao je samo 50 grama više od mene. Dobro sam se spremio za ovo takmičenje i očekivao sam da na kraju budem najbolji – kaže ponosno Pavle Petković.

Pavle je jedan nasmejani dečak koji osim pecanja ima i druga interesovanja. Završio je treći razred, a u njegovoj knjižici su sve petice.

Odličan je i u Muzičkoj školi, i  voli matematiku. Na nedavnom gradskom takmičenju u matematici osvojio je drugo mesto.

Takmičarska 2016. za Pavla Petkovića nije gotova. Priprema se za 2017. godinu u kojoj je njegov cilj što bolji plasman u kategoriji dečaka do 14 godina i pokušaj da se obezbedi pravo nastupa na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Telegraf

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!