Home Info Patos u Italiji

Patos u Italiji

redakcija

 

Glumci smederevskog pozorišta Patos otputovali su rano jutros u Italiju, gde će 11. i 12. januara igrati predstavu “Brat“.
 
Smederevsko pozorište Patos započinje novu sezonu mini turnejom u Italiji, u okviru koje će u dva italijanska grada Monfalkone i Kasalmađoro, 11. i 12. januara,  igrati „Brata“ u tamošnjim gradskim pozorištima.
 
Potom slede nova izvođenja „Piplfoksa“ za najmlađe Smederevce, sa željom da ovu predstavu vidi i najmlađa publika drugih gradova, pre svega ona u Beogradu na festivalu „Pozorište Zvezdarište“ za koji će Patos i ove godine aplicirati. Na ovom festivalu treća nagrada publike 2011. godine dodeljena je predstavi „Plastične bašte“.
 
Iz uspešne 2012. godine Patos u 2013. ulazi bogatiji za još jednu novu generaciju glumaca i još jednu novu predstavu za decu na svom repertoaru, „Kapetan Džon Piplfoks“. 
 
„Piplfoks“, premijerno izveden sredinom decembra i uspešno repriziran krajem meseca, pridružuje se dvema već nekoliko godina aktuelnim predstavama sa kojima Patos nastupa po zemlji i inostranstvu. 
 
„Plastične bašte“ i „Brat“ su rađene u koprodukciji sa Teatrom Koreja iz Lećea u Italiji i obe predstave u režiji Salvatorea Tramaćerea, dok će  „Piplfoks“ ostati zabeležen u istoriji Patosa kao prva samostalna produkcija ovog smederevskog pozorišta.
 
„Plastične bašte“ u minuloj godini beleže nastupe na 8. Dečjem festivalu u Orduu u Turskoj i na 52. Međunarodnom dečjem festivalu u Šibeniku, kao i na 2. Međunarodnom pozorišnom festivalu za decu i omladinu „Mala slova, veliki snovi“ u Istanbulu.
 
Predstava „Brat“, nastala iz performansa „Prosjačka opera”, koji je bio rezultat međunarodnog projekta Nomad scene u kome su glavni partneri bili Teatro Koreja iz Leća I pozorište PATOS iz Smedereva, odigrana je prošle godine na istorijskom mestu Kastelo Aragoneze Otranto, u okviru programa koji se u ovom živopisnom italijanskom mestu odvija od 27. maja do 30. septembra, pod sloganom Endija Vorhola „Želim da budem mašina“.
 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!