Home InfoDruštvo Otvoren poziv: Stipendije za srednjoškolce i studente romske nacionalnosti

Otvoren poziv: Stipendije za srednjoškolce i studente romske nacionalnosti

by redakcija1

Lokalni savet za poboljšanje položaja Roma grada Smedereva raspisao je Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola romske nacionalnosti.

Biće dodeljene 44 stipendije. Pravo na učešće imaju đaci koji su državljani Srbije i po prvi put su upisali određeni razded u tekućoj godini u nekoj od javnih škola.

Takođe je potrebno da imaju prosek najmanje 2,50, ocenu iz vladanja ne nižu od 3 kao i da njihov roditelj/staratelj ima prebivalište ili boravište na teritoriji Smedereva.

Istovremeno, raspisan je i konkurs za dodelu stipendija za student romske nacionalnosti. Tačnije, biće dodeljene dve takve stipendije.

Na poziv se mogu prijaviti državljani Srbije, romske nacionalnosti, a sa prebivalištem u Smederevu, koji nisu ranije bili korisnici stipendija po istom osnovu kod drugih institucija.

Takođe, potrebno je da to budu redovni student koji prvi put upisuju određenu godinu studija na državnim višim školama ili fakultetima i da su u prethodnoj godini imali najmanju prosečnu ocenu 7,00, odnosno 3,00 (za brucoše se računa prosek četvrte godine srednje škole).

Stipendija za srednjoškolce je 5 000, a za studente 10 000 mesečno. Rok za prijavljivanje je 28. septembar.

Detalji u vezi sa kriterijumima i procedurom prijavljivanja, dostupni na sajtu Grada Smedereva.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!