Home Info Ostavka kao natprirodni fenomen

Ostavka kao natprirodni fenomen

redakcija

Odbornička grupa „DSS- Vojislav Koštunica“ u Skupštini Smedereva „prekrstila“ se u  „Vratimo dostojanstvo Smederevu-nećemo gradonačelnika osuđenog za primanje mita“ !

Posle presude gradonačelnici na zatvorsku kaznu od 13 meseci zbog korupcije, i neuslišenog poziva da podnese ostavku iz moralnih pobuda, DSS je odlučio da se pobuni promenom naziva svoje odborničke grupe. 
“Smatramo da Smederevu treba vratiti dostojanstvo. To pokazujemo otklonom prema vlasti koja na čelu ima gradonačelnika osuđenog za primanje mita„ objasnio je DSS.

Silom glasova vladajuće većine, novo ime je odbačeno s gnušanjem, nazvano je odvratnim, uz ocenu kako je uvredljivo za dostojanstvo Skupštine,  a slučaj sa osuđujućom presudom okarakterisan kao „nedovršen i privatna stvar Dr Avramović“.

Dakle, u prevodu, dok je opozicija stava da grad ne može da vodi gradonačelnik koji je osuđen za korupciju, kakvog god imena i partije bio, što obznanjuje imenom grupe, vlast  smatra da može i da politički stav opozicije u imenu urušava dostojanstvo Skupštine.

A da li dostojanstvo Skupštine, valsti i 100.000  glasača urušava osuđujuća presuda? 
Otkuda je vlast tako sigurna da će presuda biti poništena posle žalbe? 
Da li vlast zna nešto što ne znaju građani Smedereva?
Gde je odgovornost prema javnosti?

„Neću da podnesem ostavku, presuda je sramna, neistinita i politička!“ poručila je nakon što je oglašena krivom dr Avramović početkom juna.

Nedelju dana kasnije, gradonačelnik Venecije Đorđo Orsoni, podneo je ostavku  nakon skandala i optužbi zbog korupcije. Dakle, optužbi. I čitava lokalna vlast je podnela ostavku u nameri da građani na izborima kažu svoj sud.

Zbog istrage o službenicima italijanskog grada Akvile, koji su navodno uzimali mito u toku rekonstrukcije grada nakon zemljotresa, gradonačelnik Masimo Ćalente u januaru je podneo ostavku.Dakle, zbog istrage.
Da ne pričamo o Japanu, gde je ostavka  iz moralnih razloga pitanje časti.

U Srbiji je, međutim,  ovo još uvek natprirodni fenomen.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!