Home InfoŠkolstvo Održano okružno takmičenje u vožnji dronova za osnovce

Održano okružno takmičenje u vožnji dronova za osnovce

by Redakcija

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Republike Srbije i Rotary klubova širom Srbije, organizovano je Okružno takmičenje osnovnih škola u vožnji dronova. Festival pod nazivom „Znanje za budućnost“ održan je u utorak 21.marta u sali OŠ „Dimitrije Davidović“ u Smederevu. Na ovom veoma zanimljivom i kreativnom takmičenju učešće je uzelo 13 škola iz Smedereva, Pančeva, Kačareva, Bele Crkve, Smederevske Palanke.

Pobednik ovog takmičenja je ekipa iz OŠ „Sveti Sava“ iz Smedereva.

„Osnovna ideja ovog takmičenje jeste da proverimo kako su đaci i nastavnici savladali osnove programskih jezika scratch i python za programiranje dronova i upravljanje prilikom letenja. Rotary organizacija u Srbiji je donirala 870 dronova u protekle dve godine osnovnim školama širom Srbije.“– rekao je za SDCafe.rs Vladimir Matić past district governor.

„Iskustva sa ovih takmičenja su zaista dobra. Deca pokazuju visok stepen zainteresovanosti i talenta za nove tehnologije, što nam samo daje podršku i podstrek da nastavimo sa ovim projektima. Rotary će nastaviti sa donoranjem dronova školama i u narednim godinama.“ – zaključio je Matić.

Podsetimo da je u septembru 2021. Rotary klub Smederevo donirao dronove svim osnovnim školama u našem gradu.

Republičko takmičenje će se održati 22. aprila u dvorani „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

 

Rotary klub donirao dronove osnovnim školama u Smederevu

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!