Home InfoHronika Odloženo suđenje Terziću

Odloženo suđenje Terziću

redakcija

Suđenje bivšem beogradskom javnom tužiocu Radetu Terziću pred Osnovnim sudom u Smederevu odloženo je danas za 21. oktobar pošto Tužilaštvo za organizovani kriminal nije dostavilo sudu jedan od traženih spisa.

Sudija Slobodan Ignjatović nije obavešten o razlozima nedostavljanja traženih spisa, što je bio razlog i prethodnog odlaganja suđenja.

Odbrana optuženog Terzića ostala je pri ranijem predlogu da se dostave navedeni spisi i zahtevala da se o tome obavesti republički javni tužilac.
Branioci su danas takođe predložili da se u svojstvu svedoka sasluša nekadašnji specijalni javni tužilac Slobodan Radovanović, sadašnji zamenik republičkog javnog tužioca, a na okolnosti vođenja pretkrivičnog postupka protiv optuženog Terzića i naloga za njegovo hapšenje.

Ove okolnosti, po navodima branilaca, ukazuju na montirani politički proces.

Sudija Osnovnog suda u Smederevu Slobodan Ignjatović je na današnjem glavnom pretresu prihvatio predlog odbrane i urgencijom ponovo zatražio spise na uvid od Tužilaštva za organizovani kriminal.

Terziću se sudi zbog optužbe da je iskorišćavanjem službenog položaja kao okružni javni tužilac krajem 2001. godine uticao da iz pritvora budu pušteni članovi zemunskog kriminalnog klana i da se odustane od njihovog krivičnog gonjenja.

Izvor: SMEDIA

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!