Home Info Objavljen poziv za izbor lučkog operatera u Smederevu

Objavljen poziv za izbor lučkog operatera u Smederevu

by redakcija
Agencija za upravljanje lukama objavila je javni poziv za izbor lučkog operatera na putničkom pristaništu u Smederevu, koji će obavljati delatnost ukrcavanja i iskrcavanja putnika.

Ponuđeni iznos lučke naknade ne može biti manji od 2.973 EUR na godišnjem nivou, a pravo zakupa ponuđač može steći na najviše 10 godina.

Pravo učešća u postupku ima pravno lice registrovano za obavljanje lučke delatnosti, koje, između ostalog, ima stručno osposobljeno osoblje, poseduje tehničko-tehnološku opremljenost za obavljanje lučke delatnosti i poseduje sposobnost njenog kontinuiranog obavljanja.

Podnosilac ponude mora dostaviti i plan i program za obavljanje lučke delatnosti za period za koji traži odobrenje, te studiju ekonomske opravdanosti za investicije koje namerava da sprovede u održavanje i atraktivnost pristaništa, odnosno povećanje prometa.

Sva zainteresovana lica su u obavezi da otkupe konkursnu dokumentaciju do 14. septembra i da prilikom preuzimanja potpišu Ugovor o čuvanju poverljivih podataka, dok je rok za podnošenje ponuda 25. septembar.

 
Kako je za eKapiju ranije najavljeno u Agenciji za upravaljanje lukama, otvaranje putničkog pristaništa u Smederevu očekuje se do kraja 2017. godine.
 
Podsetimo, ovo je jedno je od sedam putničkih pristaništa čiju je izgradnju pokrenulo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija tokom 2015. i 2016. godine. Osim u Smederevu, izgrađena su pristaništa u Kostolcu, Velikom Gradištu, Kladovu i Golupcu, dok je za 2018. godinu planirana izgradnja preostala dva – u Beočinu i Sremskim Karlovcima.
 
Zasada su u Srbiji za međunarodni transport otvorena pristaništa u Beogradu, Novom Sadu i Donjem Milanovcu i na njima je tokom 2016. godine evidentirano 952 pristajanja putničkih brodova, odnosno oko 118.600 putnika.

Izvor: eKapija

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!