Home Info Novici Petroviću dve titule šampiona Srbije

Novici Petroviću dve titule šampiona Srbije

redakcija

Novica Petrović, strelac Streljačke družine Smederevo apsolutni je šampion  Srbije serijskom MK puškom u disciplinama 40 metaka ležeći i trostav 3 puta 20 metaka. Ekipno SD „Smederevo“ osvojila je prvo mesto u ležećem i drugo mesto u trostavu. Za ekipu „Smedereva“ pucali su: Novica Petrović, Dragan Florić i Borivoje Provčin. Druga ekipa iz Smedereva koja je ove godine učestvovala na državnom prvenstvu je iz Streljačkog kluba „Heroj Srba“ koja je zauzela peto mesto u ležećem i šesto mesto u trostavu. Za ekipu „Heroj Srbe“ pucali su: Saša Ilić, Aleksandar Stevanović i Dušan Dragić. 

Pored Petrovića dobar plasman u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su Nikola Simić (Smederevo) i Dragan Florić, peti i šesti u ležećem. U trostavu među prvih deset bio je Borivoje Provčin na osmom mestu, dok je u trostavu bio jedanaesti.

U pojedinačnoj konkurenciji Boban Marinković (Smederevo) je bio 12. u ležećem, Aleksandar Stevanović 14. Saša Ilić 17. Miroslav Krstić (Smederevo) 19.  Dejan Adamović (Heroj Srba) 21. i Dušan Dragić 22. U trostavu Miroslav Krstić bio je 12. Nikola Simić 13. Dragan Florić 18. Aleksandar Stevanović 19. Dejan Adamović 22. i Dušan Dragić 24.

Organizatori Šampionata Srbije bili su vredni streljački radnici Ćuprije.
Ovo je pretposlednje takmičenje u ovoj sezoni, ostalo je još samo da se puca disciplina vojnička puška. Seniorska ekipa SD „Smederevo“ je šampionska ekipa sa prošlogodišnjeg prvenstva i vojničkom puškom.
Tradicionalno svaka sezona se završava ovom najstarijom srpskom streljačkom disciplinom vojničkom puškom – trostav 3 puta 10 metaka i 20 metaka ležeći. Gađanje vojničkom puškom ima tradiciju dužu od veka i po u Srbiji i najviteškija je disciplina streljačkog sporta. Visoki pokrovitelji „zemaljskog gađanja“ (državnog šampionata) ovim oružjem bile su sve krunisane srpske glave, ali i predsednici Vlada. Posle Drugog svetskog rata predsednik države Tito je šampionu u ovoj disciplini darivao zlatan ručni sat. Ova tradicija se, na žalost, ugasila i pored nekoliko pokušaja streljačke organizacije da je obnovi… 

Nakon ova dva takmičenja, od 1. oktobra počinje i vazdušna sezona, na našem novom strelištu u Smederevu. O tome kako, kada i gde se mogu baviti sportskim streljaštvom u ovom gradu svi zainteresovani mogu dobiti svakog radnog dana na Strelištu u Hali Smederevo ili se mogu informisati telefonom na broj 4621-956. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!