Home InfoHronika Novi zahtev da vlasnik Želvoza ispuni obaveze

Novi zahtev da vlasnik Želvoza ispuni obaveze

redakcija

Štrajkači iz reprezentativnih sindikata su, zajedno sa čelnicima smederevske lokalne samouprave i poslovodstvom Želvoza, u utorak ponovo bili u Beogradu, na sastanku u Ministarstvu finansija i Agenciji za privatizaciju, od kojih su još ranije tražili da sa sadašnjim većinskim vlasnikom raskinu kupoprodajni ugovor ukoliko ne ispuni obaveze.

„Do kraja ove nedelje treba da isplate dve plate, novembarsku i decembarsku, kao i da postupe po ostalim zaključcima prošlonedeljnog sastanka, koji se odnose na dostavljanje garancije koje bi omogućile povezivanje staža“, izjavio je za Tanjug predsednik Štrajkačkog odbora Dragan Milijašević.

 

“To je uslov za započinjanje pregovora, a jedanaest članova Štrajkačkog odbora, kojima su u utorak uručena rešenja o otkazu ugovora o radu, braniće svoja prava preko inspekcije rada i suda u Smederevu”, kazao je Milijašević i dodao da ne odustaju od štrajkačkih zahteva.

„Takođe im je rečeno da isplate ne mogu da budu selektivne, jer se tako krši zakon“, preneo je Milijašević zaključke današnjeg sastanka.

Prema njegovim rečima, poslodavac je zatražio dodatno vreme za konsultacije i odgovoriće u sredu.

U međuvremenu je radnicima preneto ono što je dogovoreno u Beogradu, kao i rok do petka za ispunjenje današnjeg zahteva, kako bi se štrajkači, eventualno, vratili na posao i proizvodnja počela od ponedeljka.

U Fabrici železničkih vozila Želvoz u Smederevu, koja zapošljava 1. 452 radnika, dva od četiri reprezentativna sindikata pokrenuli su generalni štrajk 28. februara, nezadovoljni stanjem u fabrici.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!