Home InfoDruštvo Novi sjaj „Svetlosti“

Novi sjaj „Svetlosti“

by redakcija

Omladinski kulturni centar "Svetlost" otvoren je u zgradi istoimenog bioskopa koji je zatvoren pre sedam godina. Ideju da oživi nekada kultno mesto pokrenula su dva smederevska udruženja za mlade: "Patos" i "Urbano jezgro", a onda je stigla podrška fondacije "Trag" i lokalne samouprave, koja je ustupila pomenuti prostor.

– Za realizaciju planiranih aktivnosti potreban je novac, koji OKC pokušava da pribavi konkurisanjem kod međunarodnih donatorskih organizacija. Sada je aktuelno prikupljanje sredstava za fandrejzing, čiji će donator duplirati iznos koji mi sami budemo prikupili do 13. decembra. Inače, za ovaj fond prihvatljive su samo donacije privatnih firmi i privatnih lica, kao vid učešća lokalne zajednice u ovom projektu – kaže Milan Belić iz Rok pokreta. Trenutno, OKC "Svetlost" čini sedam udruženja, a mladi su sami prikupili novac kako bi stari bioskop doveli u funkciju. Renovirali su hol i učionice, a nabavljen je i deo opreme potrebne za organizaciju muzičkih događaja.

Donacije za OKC "Svetlost" i mlade Smedereva mogu se uplatiti na račun sportsko-rekreativnog udruženja "Urbano jezgro", kod NLB banke, broj: 310-213737-75.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!