Home Info Ništa od rafinerije u Smederevu

Ništa od rafinerije u Smederevu

by redakcija

 

Zbog neslaganja u vrhu kompanije "Komiko oversiz" u Amsterdamu, "Komiko oil" neće platiti zakupninu zemljišta za gradnju rafinerije nafte u Smederevu, saznaje RTS. Krajnji rok za uplatu ističe u ponedeljak.
 
Po sudskom poravnanju sa gradom Smederevom 4. februara ističe rok u kome je "Komiko oil" morao da plati 652 miliona dinara zakupnine zemljišta za gradnju rafinerije nafte. Uplata neće stići na račun Grada jer je, o toj investiciji, došlo do neslaganja u vrhu matične kompanije "Komiko oversiz" u Amsterdamu, saznaje RTS iz izvora bliskih tom holandsko – američkom konzorcijumu.
 
Izvor navodi da će "Komiko oil" tražiti još jedno produženje roka jer u posao uvodi drugog investitora o čemu će obavestiti javnost.
 
Prošle godine Grad Smederevo je tužio "Komiko oil" jer nije poštovo kupoprodajni ugovor i u roku od 60 dana platio zakupninu.
 
U decembru, smederevska skupština je prihvatila sudsko poravnanje u kome se investitor obavezao da do 4. februara izmiri tu obavezu u protivnom s njim se raskida ugovor.
 
Rafinerija nafte najavljivana je kao investicija vredna 250 miliona dolara, "Komiko oil" se obavezao da će otvoriti najmanje 500 radnih mesta i, kroz razne donacije, pomoći Smederevu.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!