Home ZanimljivostiTehnologija Nissan predstavio samozaceljujuću futrolu za iPhone

Nissan predstavio samozaceljujuću futrolu za iPhone

by redakcija

Najnovija futrola za iPhone, koju je predstavio japanski proizvođač automobila Nissan, ima mogućnost samozaceljivanja. Male ogrebotine na Scratch Shield futroli nestaće u roku od sat vremena, dok dubljim oštećenjima treba oko nedelju dana.

Tehnologija koju je Nissan razvio zajedno sa univerzitetom u Tokiju i kompanijom Advanced Softmaterials Inc. uključuje posebnu vrstu boje koja se već upotrebljava na velikom broju Nissanovih automobila, piše Digital Trends.
Kako Nissan objašnjava na svojoj službenoj internet stranici, spoljna boja futrole je od polirotaksana, što znači da kada se na premazu dogodi oštećenje u obliku ogrebotine, hemijska struktura boje sposobna je da reaguje i vrati se u svoj originalni oblik i popuni prazninu. Ovo je prvi put da se takva boja koristi na proizvodu koji nema veze s automobilima, a dodatna prednost futrole je što u ruci leži bolje od sjajnog i glatkog kućišta samog iPhonea. Nissan tvrdi i kako je plastika od koje je futrola izrađena kruća i otpornija od druge plastike.
Scratch Shield futrola trenutno je u fazi ispitivanja, a Nissan razmatra o komercijalnom predstavljanju tokom ove godine.

Izvor: BizLife

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!