Home InfoSport Nikolija Milošević i Anastasija Rajković iz Smedereva braniće boje Srbije na Svetskom prvenstvu u MMA

Nikolija Milošević i Anastasija Rajković iz Smedereva braniće boje Srbije na Svetskom prvenstvu u MMA

by Redakcija

Nikolija Milošević i Anastasija Rajković iz Smedereva nastupiće za Srbiju na svetskom prvenstvu u Mešovitim borilačkim veštinama (MMA) u juniorskoj i seniorskoj kategoriji biće održano od 11. do 18. februara u beogradskoj Štark Areni. Kako su organizatori najavili učešće će utzeti oko 600 takmičara iz više od 60 zemalja.

Nikolija Milošević je Svetski i Evropski šampion u ovom sportu i šampion Adcc turnira, dok je Anastasija Rajković šampion Srbije u MMA i osvajačica mnogobrojnih grappling turnira i naša najveća nada ženskog MMA sporta. Nikolija Milošević će se boriti u konkurenciji (seniorki) do 61kg dok će Anastasija u konkurenciji (juniorki) do 57kg. Nikolija je do sada nastupala za Švedsku a od sad će se boriti za Srbiju i za klub Fanatik iz Smedereva u kome će zajedno sa Anastasijom Rajković odraditi pripreme za Svetsko prvenstvo.

„Nadamo se najboljem razultatu, i iskreno pretendujemo na osvajanje zlatnih medalja. Radimo aktivno i požrtvovano, a devojke daju svoj makasimom, zato verujemo da uz malo sreće ni dobar rezultat neće izostati. Ovo je velika čast koja je ukazana našim damam, braniti boje naše zemlje i ime našeg grada velika je odgovornost. Verujemo da će sve biti kako treba.“ – rekli su za SDCafe.rs treneri Nikola i Miljan Vasiljević.

Zanimljiva je činjenica koju je predsednik Međunarodne federacije IMMAF Kerit Braun istakao da će Svetsko prvenstvo u Srbiji biti prvo takmičenje ovog nivoa održano u Evropi. Domaćini dosadašnjih sedam šampionata su bili Sjedinjene Američke Države, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati, rekao je Braun.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!