Home InfoServisne informacije Nemački GIZ finansira projekat razvoja Turističko informativnog centra u Smederevu

Nemački GIZ finansira projekat razvoja Turističko informativnog centra u Smederevu

Redakcija

Predstavnici našeg grada potpisali su memorandum o d razumevanju sa GIZ-om (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) .Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je ambasador Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Jelena Marinković-Orlić i Aleksandar Bec, vođa projekta ”EU za Tebe – za kulturno nasleđe i turizam”.

Cilj projekta za Grad Smederevo je unapređenje turističke infrastrukture i usluga za posetioce Smedereva i Donjeg Podunavlja u celini, postavljanjem Turističko-informativnog centra u Smederevskoj tvrđavi koju godišnje poseti više od 40.000 turista. Turističko-informativni centar će biti mesto ne samo za kupovinu ulaznica za Tvrđavu i dobijanje informacija o njoj kao ključnoj informativnoj baštini od nacionalnog značaja, već i za promociju lokalne i regionalne turističke ponude i na taj način doprineti njenoj vidljivosti- kažu nosioci ovog projekta.

Ukupna vrednost projekta je 87.354,50 evra, od čega je donacija 68.854,50 evra, a učešće grada je 18.500 evra.
Trajanje projekta je 12 meseci, a realizacija će se otpočeti po potpisivanju Ugovora sa donatorom.

Pored Smedereva još sedam opština i gradova je potpisalo isti memorandum o sprovođenja svojih projekata u turizmu. Ovim projektom obuhvaćeni su Golubac, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Smederevo, Veliko Gradište i Zaječar.

Memorandum o razumevanju koji je potpisan u Tvrđavi Golubački grad odnosi se na ulaganja bespovratnih sredstava iz fondova Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke u projekte usmerene na razvoj i unapređenje turizma i očuvanje kulturnoh nasleđa u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju, u vrednosti od 650.000 evra.

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

Smederevac 22.06.2022 - 14:29

Jos jednom bacene pare iz EU jer TU u Smederevu( kao grad velikih mogucnosti) uvek vode amateri bez potrebnog znanja i vizije ! p.s. grad i dalje izgleda jadno i sumorno ,prljavo ,oronulih fasada ….

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!