Home InfoDruštvo Nekoliko neverovatnih zanimanja

Nekoliko neverovatnih zanimanja

by redakcija

Sakrivač registarskih tablica i bebisiterka za nojeve, samo su neka od najčudnijih zanimanja u svetu.

Širom planete, od Šri Lanke, preko Australije, do Irana, mogu se naći neverovatna zanimanja. Ponekad praktična, mahom živopisna, pa i smešna, ona su uglavnom usko lokalnog karaktera.

Tako u Teheranu postoje profesionalni sakrivači registarskih tablica. Naime, u želji da rasterete saobraćaj, zvaničnici iranske prestonice uveli su naplatu za ulazak kolima u pojedine gradske zone. Da bi izbegli plaćanje nameta i eventualne kaze, pojedini vozači plaćaju sakrivačima da, prilikom prelaska kroz kontrolne punktove, koji se nadziru kamerama, hodaju iza automobila, prikrivajući telom registarske tablice. 

U Šri Lanki, za vreme svetkovina slonovi redovno defiluju ulicama uparađeni, a njihove šarene kostime po meri šiju akreditovani šnajderi. 

Poznato je da nojevi umeju gadnu narav i mogu da budu veoma agresivni, naročito njihovi mladunci. Kako bi izbegli da se međusobno poubijaju, južnoafrički uzgajivači unajmljuju bebisiterke za čuvanje beba nojeva. Njihov zadatak je da sede u polju i paze da se ptice ne povrede. 

Neženje u Japanu, kojima je dojadilo da spavaju sami u svom krevetu, mogu da iznajme usluge "družbenice za dremku" koja im, kao što sam naziv kaže, prave društvo dok se prepuštaju snu. 

Ova usluga košta 60 dolara po satu i isključuje seks – samo spavanje. 

Duž australijske Zlatne obale, jedne od glavnih turističkih atrakciji u toj zemlji, pojedini gradovi angažuju devojke koje u bikiniju pomažu posetiocima da lakše nađu parking mesto, a mogu, ukoliko oni to žele, i da se s njima slikaju.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!