Home InfoDruštvo Nekada Železničko-industrijska škola danas uništeni i napušteni horor

Nekada Železničko-industrijska škola danas uništeni i napušteni horor

redakcija1

Nekada ozbiljna škola, danas samo napuštena zgrada. Ovako danas izgleda Železničko-industrijska škola u Smederevu.

Osnovana je 3. juna 1997. godine sa ciljem unapređivanja znanja i školovanja kadrova za posebna i specijalizovana zanimanja.  Čak i  jedina škola u Srbiji koja je posedovala licencu za određene profile železničke struke. Školu su do samog zatvaranja pratile razne afere sa kupovinom diplama iz raznih struka kao i afere „školovanja“ partijskih kadrova kako bi brzo napredovali po državnim preduzećima.

Nakon njenog zatvaranja, iz objekta je pokradeno sve što je vredelo, radijatori, kotao za grejanje čak su i počupane električne i vodovodne instalacije. Svi prozori su porazbijani, velika većina je poskidana i polomljena. Na mestu gde se Jezava uliva u Dunav, gde je predviđeno da se u Tvrđavu šetaju naši sugrađani stoji ovaj horor već nekoliko godina.

SDCafe je za vas fotografisao kako nekadašnja škola danas izgleda.

 

5 comments
3

Slične vesti

5 comments

Smederevac 22.12.2020 - 17:21

Posto se nase Gradsko rukovodstvo skoro nigde i ne pojavljuje u javnosti strasno me brine da ta njihova letargija ucini da ovako uskoro pocne da izgleda i sam grad Smederevo.

Reply
Dravan 23.12.2020 - 18:41

To ruglo treba srušiti. I onako nije mu mesto pored najlepšeg dela tvrđave. Kome li je ta glupost pala da tu sagradi školu? Takođe treba srušiti i ono ruglo unutar tvrđave što zaklanja pogled na mali grad. Atletska staza nije ruglo, ali sigurno da joj nije mesto u tvrđavi. Kada vidim kako su sređene Golubačka tvrđava i Ram, dođem mi da plačem. U najznačajniju tvrđavu koji su Srbi gradili najmanje se ulaže. Da li je to slučajno.?

Reply
Kasaba 25.12.2020 - 09:18

Ruglo i bruka Milosevicevske vlasti, a boga mi govori dosta i o nama kakvi smo.Treba pogledati ko je izdao dozvolu za gradnju kadrovske skole Slobinih proletera u tvrdjavi koja je svetska bastina a ne samo nasa.Srusiti odmah.Kada se setim koga su deca zvala profesore tamo muka mi je.

Reply
Ana 11.08.2021 - 11:49

Ovaj prostor bi bio idealan za svratište za beskućnike, kada bi se preuredio naravno. Ali zašto bi to nekome sa vrha uopšte palo na pamet, kada svoju zadnjicu greju u kožnoj fotelji i leti i zimi. Beskućnici bi barem zimi spavali u zaklonjenom prostoru, gde bi mogli da popiju šoljicu toplog čaja i pojedu nešto. Ali…

Reply
Mirjana 11.08.2021 - 22:58

Nikad joj tu nije ni bilo mesto,sagradjena u zasticenoj zoni tvrdjave.Treba je stusiti.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!