Home InfoHronika NE TREBA DA ŽIVE KAO PSI: Pomozimo Rajačićevima da imaju lepo detinjstvo

NE TREBA DA ŽIVE KAO PSI: Pomozimo Rajačićevima da imaju lepo detinjstvo

redakcija

Aleksandar (15), Jovana (12), Uroš (10) i Anđela (8). Četvoro dece, u četiri zida trošne sobe u Smederevu. Bez kompjutera, skupih igračaka i markirane odeće. Samo majka, nešto novca i porodična sloga.

Porodica Rajačić godinama se muči, pokušavajući da preživi bez svega onoga što “obični” ljudi podrazumevaju. Majka Maja 2007. godine proglašena je tehnološkim viškom i već šest godina ne uspeva da ponađe novi posao. Decu izdržava sama.

– Živimo od socijalne pomoći, koja je 11.200 dinara. Imamo za hranu, ali to je sve. Nemamo kupatilo, nemamo sanitarni čvor, deca se kupaju u koritu, pa zamislite kad je zima, a muška deca moraju da izađu napolje da bi se ženska okupala – počinje Maja priču za Telegraf.

Majina deca su, kako kaže, odlični đaci, a najstariji Aleksandar, koji sutra puni 15 godina, uspešno se upisao u srednju školu.

– Mi ne tražimo novac. Ne radi se o tome. Nama treba građevinski materijal, da mogu deci da napravim normalno kupatilo i uslove za život. I polovni nameštaj: ormari, kreveti, frižider, šporet… Ono što bi neko odbacio, nama je neophodno da preživimo. Moja deca ne treba da žive kao psi – poručuje Maja.

Telegraf se ovom prilikom pridružuje apelu i moli sve one koji su u mogućnosti da pomognu ovoj porodici.

Foto: TV Prva

Izvor: Telegraf

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!