Home InfoDruštvo Ne kradite cveće, dobićete ga na poklon u rasadniku JKP „Zelenilo i groblja“

Ne kradite cveće, dobićete ga na poklon u rasadniku JKP „Zelenilo i groblja“

by redakcija1

JKP Zelenilo i groblja uveliko radi na ozelenjavanju javnih površina što je vidiljivo na svakom koraku u gradu, a i šire.

Preuređene su mnoge lokacije, travnate površine u ulicama Save Nemanjića, Knez Mihajlovoj, Radoslava Mirkovića, Karađorđevoj, Vojvode Đuše, Vinskom gradu…

Ono što se neretko dešava, a ekipama JKP Zelenilo i groblja znatno otežava posao (i pri tom predstavlja naročitu bruku za sve nas) jeste da ubrzo nakon što cveće posade, ono nestane iz žardinjera i parkova.

Želim da apelujem na sugrađane da nam ne uništavaju cvetne površine. Svi smo svedoci toga, i mi smo objavljivali smo na našim stranicama da nam kradu cveće.

Poručujem svima koji žele, da besplatno mogu u našem radasniku da dobiju cveće. Mi imamo pet velikih plastenika i sve cveće u gradu koje se sadi, to je isključivo proizvodnja JKP „Zelenilo i groblja“.

Dakle, možete da dođete slobodno, daćemo vam besplatno, samo nemojte da nam kradete –  poručuje direktor JKP Zelenilo i groblja, Miroslav Ilić.  Njihov Rasadnik je u Šalinačkoj ulici bb.

Takođe, ovih dana se radi na postavljanju klupa kod Karađorđevog duda i gradskom trgu, kao i postavljanju podzemnog kontejnera u Karađorđevoj kod Samačkih zgrada.

Aktivno se radi i na javnoj rasveti, dodaje Ilić i napominje da je jedan deo Beogradskog puta koji godinama nije imao rasvetu, sada osvetljen. U planu je i rekonstrukcija stepeništa na Starom groblju.

Ujedno, JKP „Zelenilo i groblja“ je preuzelo obavezu održavanja gradskih česmi i fontana. Glavna gradska fontana ponovo radi, redovno se održava i čisti.

U toku je obnova fontane kod zgrade Parnjača i biće, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, gotova u narednih desetak dana, a sledeća će biti ona na Carini u parku.

Preuredili smo i Živu vodu kompletno, takođe. Sve što radimo želimo da podelimo sa građanima, da se svi zajedno uključimo, samo tako možemo da dođemo do zajedničkog cilja, a to je lepši i čistiji grad – poručuje Ilić.

Slične vesti

3 comments

BabaVoliCveće 04.06.2024 - 14:47

Nije zanimljivo!

Reply
Sladjan 05.06.2024 - 08:27

sladje je prokletom Smederevcu da ukrade,nego lepo da traži……trava služi da psi vrše nuždu i niko im ništa ne može,a komunalni policajci ništa ne rade ne može se isterati iz kancelarija….

Reply
Slav 05.06.2024 - 08:30

Gledao ja jednu gospodju koja radi u opstini, da joj ne pominjem ime da je ne brukam, kad podje kuci svrati onde do spomenika 5. jun, pochupa nekoliko sadnica, u kesu, pa kuci!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!