Home InfoDruštvo Nastavak rada narodne kuhinje u Smederevu

Nastavak rada narodne kuhinje u Smederevu

Redakcija

Crveni krst Smederevo potpisao je sa lokalnom samoupravom novi ugovor o finansiranju programa narodne kuhinje. Ugovor o finansiranju ovog socijalnog programa potpisali su gradonačelnik Smedereva, Jovan Beč i sekretar Crvenog krsta Smederevo, Tomislav Živanović.

Ovaj program realizuju tri partnera, pri čemu Grad Smederevo obezbeđuje sredstva, Centar za socijalni rad vrši izbor korisnika, a Crveni krst Smederevo je zadužen za pripremu i distribuciju obroka.

U okviru akcije Crvenog krsta Srbije „Paket za novorođenu bebu“, Crveni krst Smederevo je podelio 11 paketa za decu rođenu u Nedelji Crvenog krsta od 8. Do 15. Maja.

U četiri redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi, koje je Crveni krst Smederevo organizovao u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u Centru za kulturu Smederevo u junu, prikupljeno je 238 jedinica krvi. Akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuju se svakog ponedeljka u Centru za kulturu od 9 do 15 časova uz primenu svih zdravstveno-preventivnih mera zaštite od korona virusa.

Crveni krst Smederevo poziva dobrovoljne davaoce da i ubuduće učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi kako bi u letnjem periodu bilo dovoljno krvi za sve.

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

Slavica 01.07.2021 - 13:10

Drago mi je da sve polako vraca u normalu. Redovno dajem krv ali sam preskalala za vreme korone, malo i zbog straha

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!