Home Zanimljivosti Najdeblji mačak na dijeti

Najdeblji mačak na dijeti

redakcija

Mačka koja nosi neslavnu titulu najdeblje u Engleskoj je podvrgnuta je strogoj dijeti, nakon što se nakupila viška kilograma "kraduckajući" hranu iz tuđih činija.

 

Norveška šumska mačka Ulrik koja je teška skoro 14 kilograma – dvostruko više nego što je uobičajena težina za ovu vrstu mačaka – svoju vlasnicu Džen Mičel je stavila u prilično neprijatnu situaciju zbog svoje navike da zbog toga što ne voli da šeta i krade tuđu hranu sada izgleda kao naduvani balon. 

U pokušaju da svog ljubimca svede na normalnu težinu Džen je za početak počela da hranu za Ulrikovu sestru Ulu ostavlja na kuhinjskom stolu na koji Ulrik ne može da se popne. 

Gospođa Mičel iz Dorseta kaže da je Ulrik divna životinja ali je vremenom postao toliko lenj i pohlepan, tako da ceo dan provodi izležavajući se, jedući i spavajući. 

"Pokušala sam čak da ga izvedem u šetnju sa povocem, međutim nije bilo šanse da ga nateram da ustane", dodaje ona. 

Uplašena za Ulrikovo zdravlje prijavila ga je na jedno takmičenje u mršavljenju u kome je bio najteža mačka koja je ikada u njemu učestvovala. 

Džen Mičel sada strogo vodi računa o tome koliko i kada jede Ulrik, kako bi bila sigurna da će uspeti da ga svede na normalnu težinu. 

Ulrikova vlasnica nije rekla da li je on čitao stripove i gledao crtane filmove o mačku Garfildu i od njega naučio kako da "uživa u svakom trenutku života".

 

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!