Home Info BEŽTE SLEPCI LETE SMEDEREVCI

BEŽTE SLEPCI LETE SMEDEREVCI

redakcija

U subotu 22.juna 2013. na Adi u Beogradu održan je po prvi put u Srbiji Red Bull Flugtag.
Naime, takmičenje u pravljanju letelica ručne izrade i kreacije mogli smo da gledamo i uživo u televizijskom prenosu. Razne letelice, neke čak i ne podsećaju na nešto što može da leti, lansirane su sa posebne rampe sa nekoliko metara visine direktno u vodu. Merila se dužina leta kao i kreativnost, nastup i koreografija takmičarskih ekipa.

Smederevo je imalo svoje predstavnike. Ekipu mladih i kreativnih smederevaca pod imenom,
Crazy Flaying Trumpet (Luda leteća truba) činili su: Miloš Živković, Miloš Antić, Miloš Trifunović, Miloš Trajković, Milan Ranković i Goran Rakočević.

Letelicu su sastavljali sve ukupno desetak dana,sa budžetom od nula dinara.

"Leteća truba, pored toga što želi da poleti, oduvek je želela i da svira. Dizajn joj to i omogućio. Tu smo naravno i mi, leteći trubači. Svi smo članovi amaterske pozorišne trupe. Želeli smo da joj udahemo život svojim kreativnim nastupom i džeziramo u rimu zvuka trube. Sa zadovoljstvom smo prihvatili izazov, naš kapetan je pobednik Red Bull Gravity Challenge-a u Beogradu, a cilj nam je bila pre svega dobra zabava!"- kaže za SDCafe Miloš Živković.

Letelica nije previše letela ali je smederevska truba dobila fantastičnu prosečnu ocenu od 9,5 za kreativnost od strane žirija.

"Osećaj popeti se na tu visinu i uraditi ono sto smo svi mi uradili je nešto neverovatno. Bilo je ok, tek sada znamo koliko možemo zajedno da uradimo, nije nam prvi zajednički projekat, a ubeđen sam ni poslednji"- dodaje Milloš.

Ekipa SDCafe-a im čestita na ovom podvigu i želimo im još mnogo kreativnih i pozitivnih projekata.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!