Home Info Fincima 7,5 miliona evra

Fincima 7,5 miliona evra

by redakcija

Finska kompanija PKC koja planira otvaranje fabrike kablova za auto-industriju u Smederevu dobila je obećanje Vlade Srbije o subvenciji od ukupno 7,5 miliona evra za 1.500 novih radnih mesta.

U Memorandumu o razumevanju, koji je osim gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović i predstvanika PKC-a, potpisao vicepremijer Aleksandar Vučić, navedeno je da Vlada procenjuje da će investitor biti kvalifikovan za isplatu podsticaja od 5.000 evra po radnom mestu, i to na tri godišnje rate uz garancije PKC-a koje će važiti do isteka obaveza iz ugovora.

​Fabrika kablovskih sistema za komercijalna vozila trebalo bi da počne da radi u iznajmljenoj hali privatnog preduzeća "Vimeks" na period od najmanje godinu dana, gde će raditi 500 radnika. Nakon toga, očekuje se preseljenje u novu proizvodnu halu koju će graditi grad Smederevo površine ne manje od 20.000 kvadratnih metara, navodi se u memorandumu.
Potpisivanje ugovora očekuje se do februara 2014. godine. Ukoliko taj rok ne bude ispoštovan, memorandum više neće biti na snazi. 

J.I.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!