Home InfoSport Na stralištu u Smederevu nakon tromesečne pauze, izdominirali gosti

Na stralištu u Smederevu nakon tromesečne pauze, izdominirali gosti

by redakcija

Nakon skoro tromesečne pauze zbog epidemije virusa korona, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, nastavljena je 12. Smederevska liga u streljaštvu donevši dosta iznenađenja. Meseci bez treninga najviše tragova ostavili su na domaće strelce. Pobedu u konkurenciji seniora odneo je Rastko Đorđević iz Streljačke družine „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca. Sa 183 kruga ostavio je favorite iza sebe.Drugi sa 181 krugom je bio Novica Popović, koji nastupa za ekipu sindikata „HBIS“. Isti rezultat na trećem mestu, ali sa slabijom zadnjom serijom, imao je Srđan Milošević iz SK „Aranđelovac“.
Ekipno, do prve pobede došao je tim „Kore Mig“ sa 530 krugova. Drugo mesto sa 524 kruga zauzeo je Sindikat HBIS, u kome pored Popovića, nastupaju još i Dejan Adamović (178) i Dušan Dragić (165). Dosadašnji pobednik sva tri prethodna kola „Juteks“  bio je treći sa 522 kruga. Ukupno se takmičilo 27 seniora i 9 ekipa.
U konkurenciji dama, Tijana Usanović iz SK „Aranđelovac“ zabeležila je i četvrti uzastopni trijumf sa 184 kruga, što je bio i rezultat dana. Drugo i treće mesto zauzele su članice ekipe „New Press“: Jelena Tasić sa 178 i Marija Aničić sa 175 krugova. Visok plasman članicama ekipe „New Press-a“ ipak, nije ovoga puta doneo i prvo mesto. Za dva kruga je bila bolja ekipa seniorki iz Aranđelovca sa 526 krugova. Treće mesto ponovo je osvojila ženska ekipa SD „Jasenica“ iz Smederevske Palanke sa 450 krugova. Ukupno se takmičilo 19 seniorki i 6 ekipa.
Rezultati četvrtog kola uneli su priličnu neizvesnost i u generalni plasman. Nakon četiri kola kod seniora prvo mesto i dalje dele Novica Petrović i Borivoje Provčin („Kore Mig“) sa 730 krugova, jer su obojica u poslednjem kolu pucala identičan rezultat od 179 krugova. Treći je Saša Ilić („Juteks“) sa 713 krugova. Ekipno „Juteks“ je i dalje prvi sa 50 bodova, „Kore Mig“ su druge sa 48 bodova, a „Pehari MB“ treći sa 43 boda. Tijana Usanović ima ubedljivu prednost na rang listi seniorki sa 741 krugom, druga je Marija Aničić sa 705 krugova, a treća Nevena Janković sa 674 kruga. „Aranđelovac“ vodi u generalnom plasmanu sa 27 bodova, druga je ekipa „New Press“ sa 22, a treća mesto dele ekipe „Ženev“ i „Stanoje Glavaš“ sa 16 poena. Za konačni plasman u pojedinačnoj konkurenciji računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a za ekipni 6 najboljih, pa će ovogodišnja liga zaista biti neizvesna do samog kraja.
Peto kolo tradicionalnog takmičenja serijskom vazdušnom puškom u Smederevu održaće se 12. juna, a preostala dva kola do kraja juna, odnosno 19. i 26. Finale lige, odnosno sedmi Smederevski kup biće održan 3 jula.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!