Home Info Mihajlović: Vlada još nije raspravljala o Železari

Mihajlović: Vlada još nije raspravljala o Železari

by redakcija

 

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je plan za spasavanje Železare Smederevo samo predlog Ministarstva finansija i da Vlada Srbije o njemu još nije raspravljala.
Ona je za televiziju "Pink" rekla da će plan za Železaru zaživeti tek kada ga Vlada Srbije prihvati, a da je do tada to "samo predlog ministra Mlađana Dinkića".
 
"To je vrlo ozbiljna stvar koju moramo dobro razmotriti. Ako mi svi moramo da plaćamo pokretanje Železare, a od toga nemamo koristi, kakav je to onda plan", zapitala je ministarka i dodala da plan "definitvno mora da se doradi".
 
Govoreći o radu Elektroprivrede Srbije (EPS), Mihajlovićeva je ponovila da se to preduzeće ne prodaje, već da je cilj Ministarstva energetike njegovo restrukturiranje kroz promenu načina upravljanja i racionalizaciju troškova.
 
Prema njenim rečima, prošlo je vreme kada se struja isključivala po slobodnom nahođenju ili političkoj pripadnosti, sada će svako ko ne plaća svoje obaveze biti skinut sa mreže.
 
"Svako mora da radi svoj posao, javna preduzeća ne mogu da budu socijalne ustanove", istakla je Zorana Mihajlović.
 
Ministarka je izjavila da će isti plan koji je pripremljen za EPS biti primenjen i na Srbijagas.
 
Ona nije htela da govori o istrazi javnih preduzeća koju je to Ministarstvo pokrenulo, ali je potvrdila da će rezultati biti obelodanjeni krajem marta i da je reč o zloupotrebama sa "ogromnim iznosima".
 
Ministarka energetike istakla je i da se samo u Srbiji dešava da javna preduzeća ne poštuju odluku Vlade Srbije, i kao primer navela "pojedine toplane" koje ne poštuju uredbu o grejanju
 
"To je bila navika svih prethodnih godina. Očito da je vlada to dozvoljavala, sada to više neće biti moguće. Odluke vlade moraju da se poštuju", kazala je Zorana Mihajlović.
 
Nismo razgovarali o rekonstrukciji vlade
 
Mihajlović je izjavila, povodom afere sa mlekom, da u toj stranci nisu razgovarali o rekonstrukciji vlade i da Demokratska stranka (DS) vodi političku kampanju.
 
"Glavni odbor SNS je na predlog predsednika stranke odabrao ministre, taj odbor će opet na predlog predsednika stranke eventualno da smeni ili da postavi nove ministre i u sledećoj vladi", rekla je Mihajlović u jutarnjem programu TV Pink.
 
Upitana o najavi da će lider SNS Aleksandar Vučić saopštiti danas konkretna imena i mere protiv onih koji su napravili propuste u radu, Mihajlović je istakla da je potrebno najpre sačekati šta će o tome reći sam Vučić.
 
Na pitanje o aferi sa mlekom, Mihajlović je istakla da je to ozbiljna stvar i da se u predsedništvu SNS razgovara o svim problemima i toj ogromnoj političkoj kampanji, kao i o odgovornosti svakog pojedinca.
 
Ona je rekla da je to politička kampanja DS, što su i poljoprivrednici brzo shvatili, "jer su to mleko prosuli ispred pokrajinske vlade", a da je cilj zataškavanje, jer je "sve ono što se dešavalo u pokrajinskoj vladi i razvojnoj banci prouzrokovalo ovakve stvari koje se tiču mleka".
 
Mihajlović je rekla da bi mogla da zameri ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću što nije brže pokrenuo istragu o oko 15 miliona evra koje je Evropska komisija dala da se napravi laboratorija još iz vremena kada je Ivana Dulić bila ministar poljoprivrede i da li sada neko kroz razne afere pokušava da skloni tu priču koja se zove gde su milioni evra.
 
"Mi smo ovakvo mleko pili i prethodnih godina", rekla je Mihajlović.
 
Mihajlović je rekla da je i sama u sektoru energetike mogla mnogo više da uradi da se nije bavila "brljotinama iz prethodne vlade".
 
Kako je rekla, opozicija uvek želi izbore, ali, sa druge strane, postoji problem u zemlji.
 
SNS izbori najviše odgovaraju, jer ima najveće poverenje građana, ali je odgovorna, ima razgovore sa EU i privredne i ekonomske probleme u zemlji i tu je da probleme rešava, rekla je Mihajlović.
 
"Ukoliko bude takva situacija da građani Srbije žele izbore, od toga ne bežimo", dodala je Mihajlović.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!