Home InfoSport Martić ponosan na Trofej: “Uradili smo dobru stvar”

Martić ponosan na Trofej: “Uradili smo dobru stvar”

by redakcija1

Igralo se četiri dana. Na sedam lokacija. U preko 350 mečeva! Oko 1600 dece, mladih i njihovih trenera, bili su deo desetog Trofeja Smedereva.

Učestvovale su ekipe iz Francuske, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Za Nenada Martića, koji je turnir i pokrenuo, najvažniji momenti nisu uvek samo na terenu. Najveće impresije nastaju kada se svi učesnici okupe u slavu rukometa, a u sjajnoj atmosferi na kakvu smo navikli kada je u pitanju Trofej Smedereva.

Jesam zadovoljan, veoma. Proslavili smo jubilej na lep način – za desetogodišnjicu smo imali 110 ekipa. Kad se uzme u obzir da smo dosta puta na turniru imali velikane poput Pari Sen Žermena, Vesprema, Pik Segeda, reprezentacije Velike Britanije, sigurno je da smo za ovo vreme napravili ozbiljnu priču.

Najjači utisak ove godine, za mene je pre svega ono što se dešavalo na trgu. Pena parti i dodatni sadržaji deci priušte igru, zabavu i smeh, ali sva ta emocija koja se videla prilikom otvaranja turnira je za mene najjači utisak sigurno. Izuzetno sam zahvalan i Moto klubu Smederevo koji je predvodio defile učesnika.  

Što se tiče organizacionog dela, mislim da smo položili ozbiljan ispit. Igralo se na sedam terena, nije moglo da prođe više od tri minuta, a da rezultat ne bude objavljen na sajtu. Imali smo lajv prenos iz tri hale, po ceo dan bukvalno.

O kakvom se kvalitetu radi, govori podatak da smo odigrali preko 350 utakmica za četiri dana, a da nismo imali kašnjenja na terenu. Dakle, što se organizacije tiče, besprekorno je prošlo” – kaže Nenad Martić za SDCafe.rs.

Osim utakmica, za učesnike se tih dana priređuje i niz drugih, najrazličitijih događaja i druženja pa mnogima Smederevo zaista ostaje u lepom sećanju.

Ali, znajući sve probleme smeštajnih kapaciteta i čime raspolažemo kada su u pitanju sportski objekti, nije teško pretpostaviti kakve izazove sobom iznova nosi priređivanje turnira. Zato je deo programa održan u hali u Kovinu.

Na dalje, bilo bi lepo da Trofej nastavi da “raste”. Ipak, postavlja se pitanje ima li mogućnosti za to ili je dostignut maksimum u odnosu na realne okolnosti.

Prvi turnir imao je 25 timova učesnika. Sada ih je bilo četiri i po puta više. Hoće li Trofej Smedereva biti još veće takmičenje?

“Ambicija za bolje i više, uvek ima. Sad je pitanje šta mi ovde možemo kao grad na dalje. Koliko su nama kao organizaciji ruke vezane ili ne.

Fali nam infrastruktura, to je sigurno. Mi da imamo još jednu halu, to bi bilo izuzetno. Ali, svesni smo da to nije izvodljivo.

Dovijamo se na razne načine. Ovaj teren na trgu, to je naš čist rad, sami smo ga postavljali i sklanjali. Ali smo doneli kvalitet i izuzetnu promociju rukometa tokom tih dana. Videćemo” – napominje Martić za SDCafe.rs.

Turnir nikada nije u prvi plan stavljao rezultate. Naravno, takmičenja su za nagrade i pehare. Ali u ovom slučaju, ideja je bila da Smederevo, svake godine iznova, pre svega postane domaćin velikog događaja koji promoviše fer, sportske vrednosti, druženje, upoznavanje mladih iz raznih država. Naravno, tu je i neizostavna afirmacija rukometa.

I tim iz Smedereva je dobro prošao, a čestitke za događaj i zahvalnost na gostoprimstvu sada stižu sa svih strana. Mediji objavljuju o uspesima svojih ekipa u našem gradu, izveštavajući o tome da su ti klubovi učestvovali u jednom od najjačih turnira u Evropi.

I odavno je poznato da je uložen trud u ovom slučaju prepoznat. Možda ta priznanja čak i više stižu sa strane, nego u samom Smederevu.

“Meni je najbitnije šta kažu ljudi koji u Smederevo dođu. Mi negativnih reakcija nemamo, već samo iskrene komentare u superlativima.

To je ono što mojim saradnicima i meni daje snagu da nastavimo dalje, da radimo tako kako radimo. Trajati deset godina u bilo čemu nije mala stvar, a tek u sportu i rukometu, koji je kod nas limitiran, mislim da je vredno pažnje” – poručuje Martić.

Foto: Trofej Smedereva

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!