Home Info Likovna kolonija Grafika i otvaranje izlozbe grafika malih formata

Likovna kolonija Grafika i otvaranje izlozbe grafika malih formata

by redakcija

U Centru za kulturu Smederevo će 1. septembra početi 35. Likovna kolonija Grafika. Tradicionalna kolonija koja održava kontinuitet u afirmaciji i negovanju umetničke grafike ove godine će trajati do 7. spetembra i okupiće osmoro umetnika na uobičajenom mestu, u prostoru grafičkog ateljea. Likovni umetnici će tokom trajanja kolonije stvarati dela u različitim tehnikama duboke štampe koja će biti izložena tokom oktobra u galeriji Centra za kulturu.

U sazivu 35. kolonije Grafika su umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Na koloniji će nastajati radovi Irene Ranđel iz Niša, Nenad Zeljića iz Beograda, Predraga Lojanice iz Zrenjanina, Lidije Krnjajić iz Novog Sada. Učesnici kolonije su i Milena Stijak iz Banja Luke (BiH), Sanja Savić Simović iz Kutine (BiH), Joan Mihov iz  Velikog Trnova (Bugarska) i Angelina Nedelčeva iz Varne (Bugarska).

Pored toga što 1. septembra počinje grafička kolonija , taj datum je opredeljen i za otvaranje izložbe grafika malih formata Niškog grafičkog kruga. Izložba će biti otvorena u galeriji a program otvaranja počeće u 19 sati i 30 minuta. Dela članova Niškog grafičkog kruga posetioci galerije će moći da pogledaju do 15. septembra, a izložba grafike malih formata u saradnji Niškog grafičkog kruga i Centra za kulturu Smederevo je druga po redu. Tendencija je da se saradnja nastavi i da izložba postane tradicionalna, odnosno da jednom godišnje u galeriji Centra za kulturu budu predstavljeni radovi malog grafičkog formata koji pripadaju produkciji Niškog grafičkog kruga.

Niški grafički krug je strukovno udruženje likovnih umetnika grafičara osnovano 1994. godine sa sedištem u Nišu. Članovi udruženja su umetnici koji se profesionalno bave grafikom.

   

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!