Home Info Kubik vode kao flaša piva

Kubik vode kao flaša piva

redakcija

Smederevo je jedan od retkih gradova koji nema problema sa vodosnabdevanjem. Prošle godine postavljen je kamen temeljac za novu fabriku za proizvodnju vode, kapaciteta 200 litara u sekundi koja će napajati moravska sela sa 30 000 stanovnika.

Problema je bilo kod onih sela koja se snabdevaju vodom iz individualnih bunara, a koje se do sada održavale mesne zajednice. Zato je lokalna samouprava donela odluku da JKP “Vodovod” do jula preuzme upravljanje autonomnim vodovodnim sistemima u šumadijskim selima. Najpre će to biti učinjeno u  pet sela – Seonama, Suvodolu, Binovcu, Drugovcu i Badljevici , a potom, sukcesivno, i u preostalim selima.

Međutim, grupa građana Seona nije najzadovoljnija odlukom što sistem vodosnabdevanja prelazi u ruke JKP Vodovod. Oni su to saopštili i gradonačelnici dr Jasni Avramović kada je mobilni tim gradske uprave bio u Seonama. Oni su, naime, tražili da cena kubika vode za njihovo selo bude niža nego u drugim selima.

– Ima otpora prema Vodovodu jer pojedini meštani misle da im je voda skupa. Morala sam da ih podsetim da je Badljevica prvo selo u kojem je JP “Vodovod” preuzelo upravljanje njihovim autonomnim sistemom. Meštani tog sela su pre, recimo, sedam, osam godina imali cenu vode 28 dinara, i tada su nam rekli da jedan kubik vode treba da vredi kao jedna flaša piva. Sami su tada odredili cenu, a mi mislimo da i sada treba da postoji taj paritet. Flaša piva sada košta 52 dinara i sva sela su prihvatila tu cenu za kubik vode. Nelogično bi sada bilo da Seone imaju neku drugu cenu – objasnila je posle susreta sa nezadovoljnima gradonačelnica dr Jasna Avramović.

Dok se meštani spore oko “pariteta” najviše posla ima za JP Vodovod, koje u prilično tesnom roku treba da pripreme seosku mrežu za ispravan i pouzdan rad.

Izvor: Telegraf

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!