Home InfoDruštvo Kruzer „Vivaldi“ sa turistima pristao u Smederevo

Kruzer „Vivaldi“ sa turistima pristao u Smederevo

by Redakcija

Nakon skoro sedam godina od kako je postavljan pristan za turističke brodove u Smederevu, prvi rečni kruzer danas se „privizeo“ za njega a putnici sa njega su prošetali i videli naš grad.

Brod „Vivaldi“ koji krstari Dunavom pod zastavom Francuske danas je pristao u Smederevo i upisao se u istoriju našeg grada.
Posle više decenija obećanja u vreme predizbornih kampanja i raznih „strategija“ o turističkoj ponudi našeg voljenog grada, prvi brod je pristao. Nešto više od 150 putnika prošetalo je našim gradom, obišlo Tvrđavu i centar grada.

Delegaciju domaćina činili su gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, kao i predstavnici Agencije za upravljanje lukama i pomoćnik ministra za rađevinarstvo.

Nadamo se da ovo nije presedan i želimo verujemo da se Smederevo zaista upisalo u mapu pristaništa i dobrih domaćina za rečne brodove, koji će nastaviti da pristaju i dovoditi turiste iz celog sveta kod nas.

Slične vesti

6 comments

Smederevac 30.04.2023 - 19:51

Imali su sta i da vide…Luka u centru grada,centar sa fontanicom koja čas radi a čas ne…a tek haos na ulazu a zatim i sama Tvrđava…

Reply
Kostakurta 30.04.2023 - 20:58

Na jednom ulazu bara sa žabama da polomiš tabane na krupno kamenje, na drugom (trenutno zvaničnom) onaj improvizovani wc sa ozvorenim kantama i rusevinom od železničke škole.

Reply
Sasa 30.04.2023 - 20:40

videli su dizalice, vagone sa gasom u centru (cista egzotika), nepokosenu travu u tvrdjavi, rupu do rupe na ulicama,..

Reply
GODO 01.05.2023 - 08:17

Koliko para smo dali iz budžeta da se desi ovako nešto?
Ako su udarili na sva zvona o tome da precednik opštine dočekuje turiste kao hostesa onda smo mnogo platili ovaj pristanak.
Građane Smedereva nema vremena da posluša i da im pomogne u rešavanju višegodišnjih problema

Reply
Смедеревац 01.05.2023 - 21:50

Када би мало уредили пристаниште и да више пораде на туризму, могли би да привучемо више туриста…

Reply
Plavi+ 02.05.2023 - 10:23

Ljudi moji, smederevci i oni koji volite (jer tu živite) Smederevo. Da, naš grad ima ogromne turističke potencijale, ali nema potentne ljude. Ovo „potentni“ ima konotaciju da: -trebe formirati grupu koja dobro poznaje, Dunav (Dunavac, Ada, eks. Jezava) i Smederevo (Istorija, Kultura, Tradaicija), koja bi napravila plan i program, kako: -da na aktuelnom Pristanu ne bude policija, već neki odgovarajući sadržaj, -da postojeća preduzeća urede Pristanište, Jezavinu Marinu, prilaz i ulaz u Tvrđavu, – da se osposobi hotel „Smederevo“ za goste, -da se povrate u život neke stare kafane, – da se urede i okreče mnoge zapuštene kuće i zgrade (A.Deroko), i dr, i sl.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!