Home InfoHronika Krivične prijave protiv direktora Goše

Krivične prijave protiv direktora Goše

by redakcija

Pripadnici smederevske policije podneli su Osnovnom tužilaštvu u Smederevu krivičnu prijavu protiv direktora Holding korporacije "Goša" i predsednika Upravnog odbora te korporacije iz Smederevske Palanke zbog sumnje da su oštetili holding za gotovo 34 miliona dinara, saopštila je u petak policija.

Vlastimir N. (68) i Ljubivoje C. (73) iz Smederevske Palanke osumnjičeni su da su, kršeći tendersku proceduru, otpisujući dugovanja i falsifikujući površinu nekretnina u ugovorima, omogućavali privatnim preduzećima da postanu vlasnici nekretnina "Goše" u Beogradu i Vrnjačkoj Banji po cenama nižim od tržišnih, navodi se u saopštenju.

Tako je HK "Goša" 2008. godine privatnom preduzeću "Goša FOM", po osnovu izmirenja duga, ustupila poslovni prostor u Beogradu, iako je i to privatno preduzeće imalo dugovanja prema "Goši".

Direktor i predsednik Upravnog odbora su potpisali protokole i izjave da su dugovanja izmirena i oštetili preduzeće za 28.660.000 dinara.

Stan koji je "Goša" imala u Beogradu je 2008. godine prodat preduzeću "Eurotrend komerc" bez saglasnosti Agencije za privatizaciju u pola cene, čime je HK "Goša" oštećena za 50.000 evra.

Iste godine je, mimo tenderske procedure, prodata vila u Vrnjačkoj Banji za 180.000 evra, a zanemarena je povoljnija ponuda od 196.000 evra, čime je kupcu vile omogućena protivpravna korist od 16.000 evra, a za isti iznos oštećena holding korporacija "Goša".

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!