Home Info Za upošljavanje 95 osoba izdvojeno 13,5 miliona dinara

Za upošljavanje 95 osoba izdvojeno 13,5 miliona dinara

by redakcija

Završen je konkurs Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalnog saveta za zapošljavanje grada Smedereva, a za programe samozapošljavanja i novog zapošljavanja kod poslodavaca izdvojeno je ukupno 13 i po miliona dinara čime će se obezbediti upošljavanje 95 osoba sa evidencije NSZ.

Iz budžeta je za ovu namenu izdvojeno 9 miliona dinara, dok je Ministarstvo rada i socijalne politike, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, odobrilo dodatnih 4,5 miliona dinara.

Odlukom Lokalnog saveta za zapošljavanje, koji je formirao konačnu listu kandidata, ukupna sredstva u iznosu od 13,5 miliona dinara, biće raspodeljeno tako što je 3 miliona dinara namenjeno poslodavcima za nova upošljavanja u pojedinačnom iznosu od 120 hiljada po radnom mestu, što znači da će biti angažovano 25 novih radnika.

Za program samozapošljavanja je opredeljeno 10,5 miliona dinara, po 150 hiljada dinara za 70 novouposlenih.

Odluka o listi od 70 kandidata za program samozapošljavanja je konačna. Ukupno je bilo 104 zahteva. Ukoliko neko od izabranih kandidata ne odradi sve potrebne radnje za registraciju delatnosti i obezbeđivanje prostora, lista se automatski pomera i šansu dobija sledeći kandidat.

Za programe novih zapošljavanja kod poslodavaca doneta je odluka za 25 programa po 120 hiljada dinara kod 20 poslodavaca.

Programi samozapošljavanja uslovljavaju obavljanje delatnosti najmanje godinu dana, a kod poslodavaca najmanje dve godine.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!