Home InfoPoljoprivreda Kosidba na Plavincu, samo bez košenja

Kosidba na Plavincu, samo bez košenja

by Redakcija

Kosidba na Plavincu, tradicionalna manifestacija, održava se u subotu 2.jula. Ove godine, moguće, bez košenja.

Organizatori su najavili reviju kosača umesto košenja, a razlog je jednostavan-nema trave. Naime, kako kažu organizatori, trava je, zbog suše, veoma niska, i to će, najverovatnije, onemogućiti kosače da se takmiče.  Ipak, sutra će pasti definitvna  odluka hoće li se kosači takmičiti ili samo prodefilovati Goranskim gajem.

Program počinje defilom kosača u 9,45 časova, a najavljen je i muzički program, kuvanje riblje čorbe, svadbarskog kupusa i pasulja.

SDCafe.rs

Slične vesti

4 comments

Plavi+ 01.07.2022 - 10:34

Kosidba na Plavincu, tradicionalna manifestacija?! Alo smederevci, a šta je sa tradicijom gajenja vinove loze od pre više od 2000. godina?. Poznato je da je rimaski car Aurelije Prob još u III veku p.n.e. zasadio prve vinograde na brdu Mons Aureus, tj. na Zlatnom brdu.- E, TO JE TRADICIJA. Po vinovoj lozi i grožđu “Smederevka”- naš grad i nosi ime SMEDEREVO.
Potez PLAVINAC je dobio ime po PLAVOM KAMENU, sa kojim je prskana vinova loza, te je to odručje bilo PLAVO! Ovu činjenicu je istraživaoi dokazao smederevac, pok. Čedomir Domazet, dipl.šumarski inženjer!

Reply
Deja 02.07.2022 - 10:32

Ima trave u gradskoj upravi, baš se ukorovilo. Tamo treba da se dobro pokosi, al policija i sudije više vole da jedu svadbarski kupus nego da kose.

Reply
Неко 03.07.2022 - 22:26

Ти си компетентан и знаш да ли ће судије да “ косе“. Ради свој посао, ако уопште имаш посао, не брини туђу бригу

Reply
shole 05.07.2022 - 07:58

Od nekadasnje lepe tradicije gde su i deca ucila da kose, danas imamo dobro poznate jagnjece brigade, predvodjene shormazom

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!