Home Info „Komiko oil” odustao od kontratužbe

„Komiko oil” odustao od kontratužbe

by redakcija

Uprkos najavama da će protiv grada Smedereva podneti kontratužbu,jer je javno pravobranilaštvo preko suda zatražilo raskid ugovora o zakupu zemljišta za rafineriju, „Komiko oil” za sada to neće učiniti. Do kraja nedelje,Privrednom sudu u Požarevcu dostaviće odgovor na tužbu grada Smedereva,uz predlog da se tužba odbije, odlučili su u „Komiko oilu”.

– U predlogu presude tražićemo da sud naloži gradu Smederevu da dozvoli plaćanje zakupa uz sve pravne garancije za sigurnost investiranja. Odustali smo u ovom trenutku od kontratužbe i time želimo da pokažemo koliko smo ozbiljni u namerama da izgradimo rafineriju u Smederevu. Za kontratužbu nije kasno sve do zaključenja glavne rasprave, a od toka suđenja zavisi da li ćemo je podneti, izjavio je za „Politiku” zamenik direktora „Komiko oila” Radomir Radivojević.

On dodaje da će sudu dostaviti kompletnu hronologiju dokumentacije od početka pregovora za gradnju rafinerije,kao dokaz da je investitor radio sve po zakonu i imao dovoljno strpljenja. Odgovorom na tužbu, kaže Radivojević, izbrisaćemo ljagu sa imena firme,koju nam je Smederevo nanelo.

„Komiko oil” nije platio zakupninu od 652 miliona dinara u ugovorenom roku za 113 hektara zemljišta na obali Dunava,gde bi gradio naftna postrojenja. Po isteku roka, javni pravobranilac Smedereva uputio je opomenu i dao dodatnih osam dana za uplatu, a tek onda podneo tužbu za raskid ugovora o zakupu. „Komiko oil” optužuje grad i aktuelnu gradonačelnicu Jasnu Avramović za opstrukciju investicije. Avramovićeva je izjavila da niko nije iznad zakona, pa ni sam grad, te da nijedan funkcioner u Smederevu ne može doneti odluku o tom pitanju bez saglasnosti lokalnog parlamenta.

Rasplet sudskog spora ne može se očekivati pre jeseni, a sva je prilika da će time biti rešena i sudbina rafinerije oko koje se u Smederevu lome koplja već tri i po godine.

Izvor: Politika

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!