Home Info “Komiko oil” nije odustao od kontratužbe

“Komiko oil” nije odustao od kontratužbe

redakcija

Kompanija "Komiko oil", koja planira da gradi rafineriju u Smederevu, nije odustala od namere da podnese kontratužu protiv grada Smedereva, koji je zatražio raskid ugovora o izdavanja u zakup zemljišta za izgradnju rafinerije sa tim američko-holandskim konzorcijumom.

Mogućnost podnošenja kontratužbe nije u potpunosti odbačena, samo smo u ovom trenutku odustali od nje i odlučili da sada podnesemo samo odgovor na tužbu, rekao je Tanjugu zamenik generalnog direktora te kompanije Radomir Radivojević, istakavši da ta kompanija ima zakonsko pravo da podnese kontratužbu do zaključenja glavne rasprave po tužbi grada Smedereva.

Odluka da podnesemo samo odgovor na tužbu je doneta zbog toga da pokažemo dobru volju da smo smpremni da nastavimo sa dinamičkim planom realizacije tog projekta kako bi rafinerija počela da radi sredinom 2014. godine, dodao je Radivojević.

U odgovoru na tužbu grada Smedereva, koja je podneta zbok kašnjenja u uplati novca za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije, "Komiko" će dokazima i pozivanjem svedoka nastojati da ospori navode iz tužbe, koja je podneta protiv te kompanije, precizirao je Radivojević.

On je dodao da će se kroz širi odgovor na tužbu javnosti ukazati na jasne planove "Komika" da izgradi rafineriju i da primeni najsavremenije tehnološke standarde u gradnji.

"Komiko oil" je tri godine čekao da se ispuni potpisani memorandum, zatim ugovor sa gradom Smederevom i nismo tužili grad, a u nasuprot tome neki ljudi iz grada Smedereva nisu imali razumevanja za našu molbu da nam produže rok za plaćanje dogovorenih obaveza za 45 dana, da bi rešili neke probleme, koji se odnose na sigurnost investicije, dodao je Radivojević.

Javni pravobranilac u Smederevu podneo je 10. jula tužbu za raskid ugovora Privrednom sudu u Požarevcu protiv kompanije "Komiko oil", jer nije uplatila u predviđenom roku 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte u tom gradu.

Posle isteka zakonskog roka od 60 dana, 26. juna, javni pravobranilac je poslao opomenu kompaniji "Komiko oil" da u roku od osam dana uplate novac.

Taj rok je istekao 4. jula, a pošto kompanija nije uplatila novac za zakup zemljišta ni posle opomene javnog pravobranioca, usledila je tužba sudu.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!