Home Info Kome idu budžetski novci?

Kome idu budžetski novci?

by redakcija

21. vek, godina 2013.
U eri digitalizacije i novih tehnologija, Smederevo poprilično zaostaje ne samo u delima već i u shvatanjima.
Na 16. sednici održanoj 31. Jula 2013. godine specijalna komisija donela je odluku o finansiranju iz budžeta pružaocima usluga iz oblasti javnog informisanja.
U prevodu Grad troši budžetske novce po ličnom izboru finansirajući privatne medije (kojima je posao i dužnost da objektivno i nepristrasno informišu) zarad promocije sopstvenih informacija.

Naime, na konkursu koji je objavljen na gradskom sajtu, učešće su mogli da uzmu lokalni mediji tačnije ne svi već: televizije, radio stanice i štampani mediji, ali ne i web mediji.
Gradski oci, odlučili su da finansiraju medije čija se gledanost meri u desetinama na nedeljnom nivou ili sa remitendom merenom u desetinama procenata.

Podsetićemo da su skoro svi mediji komercijalnog tipa i privatne vlasničke strukture.

Spisak medija sa iznosima sredstava je sledeći:

  1. Novinsko izdavačko d.o.o.  „NAŠ GLAS“- zaključen ugovor na 936.000,00 sa PDV-om
  2. NAŠE NOVINE, d.o.o. Respekt media – zaključen ugovor na 1.200.000,00 sa PDV-om
  3. Radio televizija Smederevo d.o.o. – zaključen ugovor na 2.400.000,00 sa PDV-om
  4. Televizija Jerina d.o.o. – zaključen ugovor na 1.000.000,00 sa PDV-om, pod uslovom da dostavi dozvolu za emitovanje televizijskog programa izdatu od Republičke radio difuzne agencije ne stariju od 1 meseca.
  5. Radio LUX – zaključen ugovor na iznos od 464.000,00 pod uslovom da dostavi dozvolu za emitovanje radio programa izdatu od Republičke radio difuzne agencije ne stariju od 1 meseca.

Radi objektivnog poredjenja poodsetićemo vas da SDCafe.rs poseti preko 50.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva (sa svih kontinenata) u toku jednog meseca koji pregledaju preko 120.000 stranica našeg portala.

Zvanični dokument možete pogledati OVDE.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!