Home InfoHronika Kod Smedereva otkriven pogon za šverc dizela

Kod Smedereva otkriven pogon za šverc dizela

by redakcija

Intenzivnim operativnim radom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom, otkrili su i zaplenili oko 600 tona dizel-goriva bez neophodne prateće dokumentacije, čija se vrednost procenjuje na oko 85 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a Srbije.


Pumpe za pretakanje goriva sa obale do objekta "Stare železare" (Foto MUP Srbije)

„Gorivo je pronađeno u prostorijama preduzeća sa sedištem na području Beograda, registrovanog za promet naftnim derivatima. Tokom akcije, pripadnici policije su i u neregistrovanom skladištu, na obali Dunava kod Smedereva, u jednoj od hala bivše „Stare železare“, otkrili pet rezervoara ukupnog kapaciteta 1.200.000 tona, tri motorne pumpe i cevovod za pretakanje goriva, koji od hale vodi do same obale Dunava”, navodi se u saopštenju.


Cisterne zatečene prilikom akcije policije (Foto MUP Srbije)

U prostorijama preduzeća nađeno je i 983.000 dinara, za koji se sumnja da potiče od nelegalne prodaje goriva. U saradnji sa Tržišnom inspekcijom, izvršena je analiza goriva, kojom je utvrđeno da se radi o evro-dizelu stranog porekla, za koji se sumnja da potiče sa nekog od stranih brodova koji saobraćaju Dunavom, jer u gorivu nisu detektovani kvalitativni markeri koje mora da sadrži gorivo na tržištu Srbije.

Delovi cevovoda: cevi i ventili (Foto MUP Srbije)

Po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, uhapšena je J. B. (41) iz Smedereva, odgovorno lice preduzeća i njoj je određeno policijsko zadržavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela poreska utaja, neovlašćeni promet akciznih proizvoda i neovlašćeno skladištenje akciznih proizvoda, navodi se u saopštenju.

Izvor: Politika

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!