Home Info „Mi plaćamo 12.500 RSD, oni ništa i nikom ništa“

„Mi plaćamo 12.500 RSD, oni ništa i nikom ništa“

by redakcija

Prodavci na Zelenoj pijaci u Smederevu kritikuju gradsku vlast i komunalnu inspekciju jer tolerišu prodavce koji ne plaćaju pijačninu i zakup tezge. 

"Nama ti ljudi ne smetaju, nego nam smeta što plaćamo tezge, zakup magacina, pijačninu, parking, a onda moramo da prodajemo skuplje nego oni po ćoškovima i na stepeništu", rekao je prodavac povrća Aleksandar Kitanović.

On je dodao da su tokom leta na Zelenoj pijaci u naselju Carina "svi prodavci koji zakupljuju tezge 20 i 30 godina napustili pijacu protestujući zbog tolerisanja sive ekonomije".

Prodavac južnog voća i domaćeg povrća Mića Nikolić rekao je da svakog meseca mora da odvoji 12.500 dinara za tezgu.

"Prijavljen sam kao vlasnik samostalne trgovine, prodajem pored zeleniša i južno voće za koje je potrebna posebna dozvola za uvoz, koja se takođe plaća", rekao je on i dodao da "povlašćeni trgovci" dolaze iz udaljenih gradova jer im se isplati.

Komunalna inspekcija je, navode prodavci, prvi put posle više godina sredinom jula reagovala na pritužbe građana i uklonila trgovce na crno koji su na ulicama prodavali robu iz automobila i kombija, kao i na stepeništu pijace.

Dodaju da su oni koji su prodavali na ulazima u pijacu sutradan ponovo nastavili da rade.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!