Home InfoDruštvo Kaže za sebe da je umetnik: tetovira svinje pa ih potom prodaje

Kaže za sebe da je umetnik: tetovira svinje pa ih potom prodaje

by redakcija

Vim Delvoj, belgijski “umetnik” počeo je da tetovira svinje još 1997.godine. On iscrtava Diznijeve junake i druge popularne motive na svinjama, a zatim ih prodaje za 70.000 evra! Kako bi se bez posledica bavio ovim poslom, preselio se u Kinu gde su zakoni o dobrobiti životinja malo “labaviji” nego u drugim delovima sveta.


 
Delvoj svinje uvodi u anesteziju, a u tetoviranju mu pomažu asistenti koji tokom tetoviranja masiraju životinju.

Uglavnom crta Diznijeve junake, logoe poznatih brendova i druge popularne motive. Njegove svinje kupuju ljudi koji im potom deru kožu od koje kasnije prave torbe i druge predmete.

Ovaj samoprozvani “umetnik ”počeo je da tetovira svinje još 1997.godine dok je još živeo u Sjedinjenim Američkim Državama. Kasnije, 2004.godine, preselio se u Kinu, gde su zakoni koji štite životinje blagi.

On je izjavio da su njegove svinje razmažene od ljubavi koju im pružaju on, ali i lokalni meštani predgrađa Pekinga gde inače živi.


Svojim radom navukao je na sebe bes aktivista za zaštitu životinja koji tvrde da Delvoj zloupotrebljava životinje kako bi ostvario novčanu dobit. Ipak, čini se da Belgijanca nije briga za pritužbe ljubitelja životinja.
-Umetnost mora da fascinira, a ljude ne fasciniraju jednostavne stvari! – rekao je u svoju odbranu.

Iz Pete je stiglo saopštenje da su svinje, pilići i krave takođe emotivna bića koja osećaju bol i vrednuju svoj život isto kao i mi.
-Zabrinjavajuće je da neko izdvaja toliko novca samo da bi ulicom prošetao torbu koja je napravljena od tetovirane svinje!

Izvor: zivotinje.rs

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!