Home Info Karate klub „Smederevac“ na prvom kvalifikacionom turniru za Državno prvenstvo

Karate klub „Smederevac“ na prvom kvalifikacionom turniru za Državno prvenstvo

by redakcija

Karate klub „Smederevac“ je proteklog vikenda nastupio na prvom kvalifikacionom turniru za Državno prvenstvo u JKA shotokan federaciji, sa delom svog tima, uglavnom pionira, koji su uspešno prebrodili ove kvalifikacije i kvalifikovali se za Državno prvenstvo.
Drugi deo tima, koji se odnosi na kadete, juniore i seniore, nastupiće na drugom kvalifikacionom turniru i mislimo da ćemo uspeti da za državno prvenstvo kvalifikujemo 25 takmičara, što je planom i predviđeno.
Dvadeset osvojenih medalja na ovim kvalifikacijama je izvanredan uspeh, ako se uzme u obzir da smo većinu takmičara prijavili u najvišem nivou, koji je jedini bodovni nivo za izbor reprezentacije. Inače, na ovaj način naš klub inicira realnost karate rezultata, koji je meritoran samo u tom nivou. U najezdi kvazi rezultata, rekao je za SDCafe Goran Isak, zaboravlja se da su niži nivoi samo učenički i da se ni u jednoj federaciji ti nivoi ne selektiraju. Shodno tome, na osnovu postignutih rezultata, očekujemo da će sledeće godine članovi reprezentacije biti takmičari Karate kluba „Smederevac“ : Aleksandar Grujić, Đorđe Mitrović, Ivana Mačić, Aleksandar Petrović, Ana Krstić.
Trener Karić je zadovoljan nastupom svog tima, koji je predvodila Marija Minić. Rezultat pionira je više od očekivanog, dok je Marija Minić u seniorskoj konkurenciji dominantno potvrdila svoj reprezentativni status i u borbama i u katama pred predstojeće seniorsko prvenstvo Evrope u Shotokan karateu u Cirihu u novembru ove godine.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!