Home Info Kamaraš u Železari napravio 39 odsto veći minus

Kamaraš u Železari napravio 39 odsto veći minus

by redakcija

Železara Smederevo je pod rukovodstvom profesionalnog menadžmenta poslovala sa gubitkom od 144,76 miliona evra. 

Upravljački tim „HPK inženjeringa“, na čijem je čelu Peter Kamaraš, ostvario je 39,1 odsto veći minus nego lani, piše Politika.

Ovaj podatak nalazi se u ugovoru o prodaji 98 imovinskih celina železare kineskom Hestilu, koji je objavio Ministarstvo privrede. Revizorska kuća KPMG utvrdila je i da je neto dug srpske čeličane na kraju 2015. dostigao 284,38 miliona evra.

S obzirom da je na to da je Hestil za 46 miliona evra kupio samo „čistu“ imovinu, to je iznos koji će pasti na teret porskih obveznika.

Vlada Srbije i Hestil potpisali su kupoprodajni ugovor za Železaru Smederevo, kojim je kineska kompanija preuzela 98 celina železare za 46 miliona evra.

Očekuje se da će nakon preuzimanja smederevske čeličane od strane kineskog partnera, rast privrede Srbije biti i veći nego što je planirano, da će svih oko 5.050 radnika zadržati radna mesta, a da će biti otvorena i nova.

Vlada Srbije prihvatila je 5. aprila ponudu kineske kompanije "Hestil" za kupovinu "Železare Smederevo", koja je jedina dala obavezujuću ponudu da kupi svih 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra. Kompanija planira da zadrži svih 5.050 radnika.

Izvor: Politika

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!