Home Info Juniorke puškom treće na prvenstvu Centralne Srbije

Juniorke puškom treće na prvenstvu Centralne Srbije

by redakcija

Juniorke Streljačke družine „Smederevo“: Danica Denić, Jelena Rajković i Aleksandra Vujasin, sa ukupnim rezultatatom od 1.122 kruga, osvojile su treće mesto ekipno na Prvenstvu Centralne Srbije, koje je održano u nedelju 15.02.2015. na zatvorenom malokalibarskom strelištu u Kragujevcu. Pobedile su juniorke domaćeg Streljačkog kluba „Čika Mata“, sa 1.150 krugova, a druge su bile juniorke Streljačkog kluba „Niš 1881“ sa 1.132 kruga. Ukupno je nastupilo pet ekipa.

Najbolje plasirana pojedinačno bila je Danica Denić, četvrta, sa 381 krugom. Dvanaestogodišnja Natalija Tasić je bila deveta juniorka sa 372 kruga. Deseta Jelena Rajković sa 371 krugom, jedanaesta Aleksandra Vujasin sa 370 krugova. Ukupno je nastupilo 18 juniorki. Denićeva (379), Rajkovićeva i Vujasinova (obe 370) ispunile su norme i za nastup u seniorskoj kategoriji na državnom prvenstvu. Normu je ispunio i junior Veljko Ilić, koji je u generalnom plasmanu sa 576 krugova zauzeo odlično šesto mesto. Filip Sitaš, junior Streljačkog kluba „Heroj Srba“ Smederevo, sa 510 krugova nije uspeo da ispuni kvalifikacionu normu, bio je jedanaesti, koliko je i nastupilo juniora.

Na Prvenstvu  Centralne Srbije „A“ program standardnim vazdušnim pištoljem na strelištu kluba Dragačevo iz Guče u Lučanima i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji nastupile su Ana Alentijev i Ana Todorović, a samo u juniorskoj Petar Adamović. Alentijeva je sa 361 krugom bila četvrta juniorka i peta seniorka sa 360 krugova, a Todorovićeva peta juniorka sa 360 krugova, pa četvrta seniorka sa 365 krugova. Adamović je bio peti junior sa 535 krugova. Svi su ispunili norme za Prvenstvo Srbije, koje će se održati 14. i 15. marta u Beogradu.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!