Home InfoDruštvo Još dvoje dece zaraženo malim boginjama u Smederevu

Još dvoje dece zaraženo malim boginjama u Smederevu

by Redakcija

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u Smederevu su regsitrovani novi slučajevi infekcije morbilama. Ukupno je potvrđeno šest slučajeva  zaraze – pet kod dece i jedan kod odrasle osobe. Troje dece je hospitalizovano u smederevskoj bolnici, kao i juče. Njihovo stanje je dobro. U dobrom stanju je i beba koja je imala upalu pluća. Sva deca koja su zaražena nisu vakcinisana.

U Domu zdravlja Smederevo  je pojačan epidemijski nadzor jer nije isključeno da se pojave novi slučajevi. Apelovano je na roditelje dece koja nisu primila vakcinu protiv malih boginja da dovedu decu na vakcinaciju. Oni se pozovaju i direktno na osnovu medicinske evidencije o vakcinalnom statusu.

Slične vesti

1 comment

smederevac 13.01.2023 - 17:44

Grad Smederevo se spominje samo u losim vestima ….nije bilo ni organ.doceka N2023 g. ni Srpske Ngodine .Za razliku od drugih gradova nije bilo ni poklona za penzionere niti za neke ugrozene porodice ..jos uvek nema nikavih pogodnosti za Borce 91 ..99 god…nista se nije uradilo na uredjenju fasada … Izgleda da ceo budzet ode na plate Opst.admin. i pokrivanje gubitaka Javnih preduzeca …

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!