Home InfoKultura Izložba 36. Likovne kolonije grafika Smederevo 2020.

Izložba 36. Likovne kolonije grafika Smederevo 2020.

redakcija

Svečano otvaranje izložbe grafika nastalih na tradicionalnoj likovnoj koloniji „Grafika“ biće održano u sredu, 4. novembra, u Galeriji Centra za kulturu Smederevo, sa početkom u 19 časova. Izložba će trajati do 30 novembra.
Aktuelna situacija vezana epidemiju virusa Kovid- 19 svakako nije zaobišla ni polje kultrunih aktivnosti, pa ni Likovnu koloniju Grafika.


Zbog specifičnih okolnosti morali smo da se prilagodimo i modifikujemo kocepciju kolonije, tako da ove godine ona nije imala status međunarodne, jer umetnici iz inostranstva nisu bili u mogućnosti da učestvuju. U radu kolonije učestvovali su samo stvaraoci iz Srbije.

Učestvovalo je osam umetnika – Filip Stamenković iz Leskovca, Biserka Petrović iz Pančeva, Suzana Dželatović iz Ćuprije, Bojana Torlak, Vesna Džakić i Danica Tešić iz Beograda, a svoja dela na koloniji je stvaralo i dvoje umetnika iz Smedereva, Nemanja Arsić i Jelena Vukajlović. Ove godine gosti izlagači su takođe likovni umetnici iz Smedereva, Aleksandar Lazar i Katarina Stamenković.


Učesnici koloniji su svoja dela stvarali u različitim tehnikama grafike, putem kojih su realizovali svoje ideje. Tematike su različite, od figuracije preko inspiracije Smederevom, do same apstrakcije. U galeriji će biti izloženo devetnaest grafika.

Prisutni u publici na otvaranju izložbe imaće priliku da, kao i svake godine, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj Centar za kulturu Smederevo poklanja tri grafike, nastale u radu kolonija koje su ranije održane.
Ulaz je slobodan.

foto: promo CK

 

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!