Home Info Gradski zamak i ostale misterije Rtnja

Gradski zamak i ostale misterije Rtnja

redakcija

Za rekonstrukciju dečijeg odmarališta na Rtnju, koje je u vlasništvu grada, iz gradskog budžeta je potrošeno više od 40 miliona dinara, ali „Rtanjski zamak“ nije gotov, iako je rok istekao čak pre dve godine.

Skupština Smedereva 2011. godine donela je odluku o osnivanju ustanove „Smederevsko odmaralište na Rtnju“ nakon što joj je vraćeno odmaralište koje nije radilo dvadeset godina.

Ovo je u svemu bila SPS planinska bajka. Najpre su socijalisti dali ideju, potom su socijalisti postavljeni na rukovodeća mesta u izmišljenoj firmi, a onda su, logično, socijalisti dobili milionski posao.

Osim firme VIG, za izvođača radova na adaptaciji objekta izabran je „ITG” Milije Barovića, član Glavnog odbora SPS. Barović je u to vreme bio i član Gradskog veća. Tako je  trebalo da kontroliše rad ustanove čiji objekat adaptira preko svoje privatne firme. Zbog ovoga je kasnije zaradio i prijavu Agencije za borbu protiv kourpcije zbog neprijavljivanja poslova sa organima javne vlasti.

Ugovor je 2011. godine potpisan na 32,5 miliona dinara. Početkom 2013. „iskrsli“ su novi troškovi, te su direktnom pogodbom iste firme dobile još 8 miliona dinara. Samo na plate direktora i zamenika direktora ove gotovo pa virtuelne ustanove, građani Smedereva su za dve godine, preko budžeta, platili oko 2,5 miliona dinara.

Smederevski mališani ovde je već trebalo da se odmaraju od jula 2012. godine, ali se to nije dogodilo. Svakakava obrazloženja su se mogla čuti kao pokušaj da se opere ova politička priča bahatog troškarenja para. Čak su išlo tako daleko, da su nam servirali priču kako je objekat toliko lep da ga meštani već zovu „Rtanjski zamak“, što je trebalo, valjda, da zapuši usta kritičarima poduhvata.
Kad je videla da je neki đavo oteo srećan kraj ovoj planinskoj bajci, vlast je rešila da ugasi firmu, a odmaralište na upravljanje poveri PU „Naša radost“. Šta se posle desilo, nije nam znano.

Rtanj je misteriozna planina. Priča se da u utrobi ima heliodrom na koji sleću vanzemaljci, te nebom lete svetleće kugle… Tamo su viđani čak i NLO, ali ne još i gotov „Rtanjski zamak“ težak više od 40 miliona RSD. U istom maniru, misteriozni su i konačni troškovi, opremanje zamka i datum kada će deca konačno moći ovde da zimuju.

Ovako "Rtanjski zamak" izgleda danas.
Fotografije su napravljene juče 22.10.2014.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!