Home ZanimljivostiPutovanja Gradi se Muzej Titanika u Kini

Gradi se Muzej Titanika u Kini

redakcija

Replika Titanika u prirodnoj veličini zauzeće centralno mesto tematskog parka na kineskom kopnu u okviru koga će biti otvoren i muzej i simulator kako bi posetioci mogli da dožive potonuće broda 1912. godine.

 

Kineska verzija "nepotopljivog broda" vredna 165 miliona dolara trebalo bi da bude otvorena 2016. u parku u provinciji Sečuan, 1500 kilometara udaljenom od najbližeg okeana. 

Su Šaojun, izvršni direktor Seven Star Energy grupe koja fonansira projekat rekao je da je Aziji potreban njen muzej Titanika. 

"Mislimo da je vredno širiti duh Titanika. Univerzalna ljubav i osećaj odgovornosti pokazani tokom nesreće Titanika predstavljaju duhovno bogatstvo ljudske civilizacije", rekao je on novinarima, a prenosi Rojters. 

Cilj projekta je da bude više od muzeja broda i filma iz 1997. Simulator će omogućiti zainteresovanima da "dožive" potonuće broda. "Kada brod udari u ledeni brek biće treskanja i drmusanja. Omogućićemo ljudima da osete vodu kako ulazi uz pomoć zvučnih i svetlosnih efekata. Pomisliće 'Udaviću se, moram da pobegnem", objasnio je Su. 

Luksuzni Titanik potonuo je 15. aprila 1912. godine na svom prvom putovanju iz engleske luke Sauthempton ka Njujorku i tada je život izgubilo više od 1500 ljudi. 

U filmu Džejmsa Kamerona, Kejt Vinslet i Leonardo DiKaprio igrali su nesrećne ljubavnike i "Titanik" je sa 2,2 milijarde dolara drugi film sa najvećom zaradom posle "Avatara" koji je takođe rezirao Kameron. 

Izgradnja replike Titanika trebalo bi da počne ove godine, a u okviru parka biće i plaža, 6D bioskop i replike venecijanske crkve i evropskih zamaka.

 

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!