Home Info Grad ukida pomoć najsiromašnijima

Grad ukida pomoć najsiromašnijima

by redakcija

Penzioneri sa najnižim penzijama ubuduće neće dobijati pomoć iz budžeta Smedereva. Gradsko veće je ovu odluku donelo, dok će Skupština na sednici 22.jula odlučivati o predlogu za ukidanju odluke o jednokratnoj pomoći najugroženijim penzionerima koja je iznosila 20 odsto od minimalne penzije.
Oko 6.000 najstarijih prima penzije od 13.000 dinara i manje od toga. 

Gradska vlast tvrdi da je štednja neizbežna zbog praznog budžeta. Priliv novca u budžet je tako loš, tako da će za po pet hiljada dinara manje novca ubuduće dobijati i smederevske trudnice i porodilje. 

I dok se zavlači ruka u džep najsiromašnijima, dok im se od usta otkida ta crkavica, od koje jedva preživljavaju, za one bogate novca će biti.

Skupština će odlučivati o naknadama za članove nadzornih odbora gradskih preduzeća, kako su prekršteni dosadašnji upravni odbori. Istina, koliko novca će partijski kadrovi namireni u nadzornim odborima dobijati, zavisiće od toga kako posluje firma. Ako je poslovni plan realizivala „ful“ tj. 100 odsto, predsednik će imati 18.000 dinara, a članovi 15.000. dinara. Ako je plan „do 80 odsto“, što znači i manje, nosiće kući pet hiljada dinara manje.

I to je samo fiksni deo apanaže. Dobijaće ovi nameštenici i promenljivi deo naknade. Ako firma posluje u plusu, još po 20 odsto od gornje cifre. 
A para nema!

Gde su pare? Ko je „pojeo“ pare? Ko nije uspeo da obezbedi da najugroženiji mogu da prežive? Koliko će to džakova para zgrnuti grad kad otkine od usta ogladnelim penzionerima par hiljada dinara?

Kolike su vaše plate? To je misterija veća nego Mona Lizin osmeh.
Pre dve godine, nekako su se u javnost izmigoljile cifre. Gradonačelnica 127.000 dinara, njen zamenik 113.000 dinara, načelnica GU 140.000 dinara! 

Zavucite ruku u svoje džepove. Ukinite apanaže članovima Gradskog veća. Štedite na njima! 
Devet članova GV „omrsi“ se svakog meseca procentualno od republičkog proseka. I to im je pride, jer svi negde rade! Sada dobijaju po 40.000 dinara za dizanje ruku kako im narede! Ćutiš, smrdiš, pojaviš se negde na nekom otvaranju gde se krka i opa- 40 crvendaća! A penzioner sa 13 neka plaća račune, jede kačamak, daje unucima za rođendan i ostavlja za sahranu!

Sramite se! I Smanjite plate sebi! Ostavite starce i decu!

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!